Udział w Ogólnopolskim Branżowym Konkursie Umiejętności „Smakuj przyszłość z BCU”- kategoria KUCHARZ

12 grudnia 2024 r. uczennice naszej szkoły Karolina Niegowska – klasa V TŻiUG, Klaudia Dyrkacz klasa IV TŻiUG oraz Patrycja Stryczek z klasy III TŻiUG wzięły udział w Ogólnopolskim Branżowym Konkursie Umiejętności „Smakuj przyszłość z BCU” w kategorii KUCHARZ i zostały jego Finalistkami. Był to drugi etap konkursu, gdzie spośród 25 zgłoszeń z całego kraju zakwalifikowano do konkursu 8 szkół w tym naszą👏. Młodzi kucharze rywalizowali pod czujnym okiem profesjonalistów ze Stowarzyszenia Polska Akademia Sztuki Kulinarnej: pani Agnieszki Hajbury-Michałowskiej, pana Krzysztofa Wierzby, pana Krzysztofa Gawlika, pana Tomasza Nowaka, pana Jana Filipczyka oraz pani Janiny Grzyb przedstawiciela placówki oświatowej prowadzącej kształcenie na kierunkach gastronomicznych i kelnerskich. Tematem konkursu był: „Kurczak kukurydziany na świątecznym stole”. Klaudia, Patrycja i Karolina opracowały własną recepturę potrawy. Nie stanęliśmy na podium, jednak była to świetna przygoda i baza cennych wskazówek oraz pomysłów na przyszłość. Młodzież wykazała się kreatywnością i bardzo dobrze zaprezentowała swój warsztat. Nasz zespół przygotowywała pani Joanna Kielar, której bardzo serdecznie dziękujemy. Gratulujemy młodzieży i życzymy dalszych sukcesów oraz rozwijania pasji.
Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *