Szkolny zestaw podręczników

 

 

Szkolny zestaw podręczników w Technikum – rok szkolny 2024/2025

 

 Klasa II TŻiUG

LP. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
1. Język polski II TŻiUG Oblicza epok cz. II    1. 2

Oblicza epok cz. III   2.1

D. Chemberek

A. Kalbarczyk, D. Trześniowski

 

WSiP

2. Język angielski II TŻiUG Podręcznik z klasy I
3. Język angielski zawodowy II TŻiUG Career Paths Cooking Virginia Evans,
Jenny Dooley, Ryan Hayley
Express Publishing
4. Język niemiecki II TŻiUG Welttour Deutsch cz. 2. S. Mróz-Dwornikowska Nowa Era
5. Historia II TŻiUG Historia II J. Choińska-Mika

P. Szlachta, K. Zielińska

WSiP
6. Historia i teraźniejszość II TŻiUG Historia i teraźniejszość 1945-1979 Wojciech Roszkowski Biały Kruk
7. Biznes i zarządzanie II TŻiUG Biznes i zarządzanie cz. 2.

Zakres podstawowy

Praca zbiorowa WSiP
8. Biologia II TŻiUG Biologia na czasie 2. Zakres rozszerzony M. Guzik, R. Kozik,
W. Zamachowski
Nowa Era
9. Chemia II TŻiUG Chemia. Program podstawowy R. Hassa, A. Mrzigod

J. Mrzigod

Nowa Era
10. Matematyka II TŻiUG Matematyka 2
zakres podstawowy
W. Babiański

L. Chańko, D. Ponczek

Nowa Era
11. Informatyka II TŻiUG Informatyka na czasie.

Zakres podstawowy cz. II

J. Mazur Nowa Era
12. Technologia gastronomiczna II TŻiUG „Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem” –
Przygotowanie i wydawanie dań,
Reforma 2019, cz. 1 i 2
Małgorzata Konarzewska WSiP
13. Pracownia technologii gastronomicznej II TŻiUG „Sporządzanie potraw i napojów” cz. II Anna
Kmiołek-Gizara
WSiP
14. Zasady żywienia człowieka II TŻiUG Organizacja żywienia
i usług gastronomicznych.
Zasady żywienia cz. I  Reforma 2019
B. Przygoda

H. Kunachowicz

WSiP

Wyd. I 2020

Klasa III TŻiUG

LP. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
1. Język polski III TŻiUG Język polski 2.1
Oblicza epok cz. 2.2
D. Chemperek, A. Kalbarczyk,

D. Trześniowski

 

WSiP

2. Język angielski podstawowy
i rozszerzony
III TŻiUG Student’s Book Impulse 3 B1+

(tylko podręcznik)

C. McBeth, P. Reilly,
J. Sobierska-Poczesny

Macmillan
3. Język angielski zawodowy III TŻiUG Cooking V. Evans, J. Dooley, R. Hayley Express Publishing
4. Język niemiecki III TŻiUG Welttour Deutsch część 3 S. Mróz-Dwornikowska Nowa Era
5. Historia III TŻiUG Historia. Podręcznik
zakres podstawowy, klasa 3.
J. Czubaty, P. Szlanta WSiP
6. Podstawy przedsiębiorczości III TŻiUG Krok
w przedsiębiorczość
Z. Makieła, T. Rachwał Nowa Era
7. Geografia III TŻiUG NOWE Oblicza geografii 1
Zakres podstawowy.
R. Malarz, M. Więckowski Nowa Era
8. Fizyka III TŻiUG Odkryć fizykę 1, 2 Podręcznik
ze zbiorem zadań dla liceum
i technikum. Zakres podstawowy.
M. Braun, W. Śliwa Nowa Era
9. Matematyka III TŻiUG Matematyka 3
Zakres podstawowy
W. Babiański, L. Chańko,
Z. Wesołowska
Nowa Era
10. Informatyka III TŻiUG Informatyka na czasie.

Zakres podstawowy cz. III

J. Mazur Nowa Era
11. Biologia III TŻiUG Biologia na czasie 3. Podręcznik dla liceum ogólnokształ. i technikum. Zakres rozszerzony. F. Dubert, M. Guzik,
A. Helmin, J. Holeczek,
S. Krawczyk, W. Zamachowski
Nowa Era
12. Technologia gastronomiczna III TŻiUG Technologia gastronomiczna cz. II

Reforma 2019

Przygotowanie i wydawanie dań

A. Konarzewska WSiP
13. Zasady żywienia człowieka III TŻiUG Organizacja żywienia
i usług gastronomicznych. Zasady żywienia
cz. 1.  Reforma 2019
B. Przygoda

H. Kunachowicz

WSiP
14. Planowanie żywienia człowieka
i produkcji gastronomicznej
III TŻiUG Podręcznik zostanie podany we wrześniu
15. Usługi gastronomiczne
i cateringowe
III TŻiUG Usługi gastronomiczne R. Szajna WSiP
16. Pracownia technologii gastronomicznej III TŻiUG Procesy technologiczne
w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń nr 2
L. Górska, I. Namysław WSiP, Rea
17. HiT 2 III TŻiUG Historia i teraźniejszość 2
1980 – 2015
Wojciech Roszkowski Biały Kruk

 

 Klasa IV TŻiUG

LP. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
1. Język polski IV TŻiUG Język polski.
Oblicza epok cz.2.2, cz.3.1, cz.3.2
D. Trześniowski, A. Kalbarczyk

D. Chemperek

WSiP
2. Język angielski podstawowy IV TŻiUG Repetytorium
poziom podstawowy i rozszerzony
M. Rosińska, L. Edwards Macmillan
3. Język niemiecki IV TŻiUG Welttour Deutsch 4 S. Mróz-Dwornikowska Nowa Era
4. Historia IV TŻiUG Historia. Podręcznik. Klasa 4.
Zakres podstawowy. Reforma 2019
P. Szlanta, A. Zawistowski WSiP
5. Wiedza o społeczeństwie IV TŻiUG Wiedza o społeczeństwie

Zakres podstawowy

B. Surmacz, J. Maleska                                       Z. Smutek Operon
6. Geografia IV TŻiUG Oblicza geografii 2. Zakres podstawowy T. Rachwał, R. Uliszak

K. Wiedermann

Nowa Era
7. Fizyka IV TŻiUG Odkryć fizykę 3
Podręcznik ze zbiorem zadań dla liceum
i technikum. Zakres podstawowy.
M. Braun, W. Śliwa Nowa Era
8. Matematyka IV TŻiUG Matematyka 4

Zakres podstawowy

W. Babiański, L. Chańko

J. Czarnowska, I. Wesołowska

Nowa Era
9. Biologia rozszerzona IV TŻiUG Biologia na czasie 4 F. Dubert, M. Junkowiak,
W. Zamachowski
Nowa Era
10. Planowanie żywienia człowieka
i produkcji gastronomicznej
IV TŻiUG Podręcznik będzie podany we wrześniu
11. Usługi gastronomiczne
i cateringowe
IV TŻiUG Kontynuacja podręcznika z kl. III WSiP
12. Język angielski zawodowy IV TŻiUG Career paths: Cooking Virginia Evans, Jenny Dooley,
Ryan Hayley
Express Publishing
13. Informatyka w gastronomii IV TŻiUG Podręcznik będzie podany we wrześniu
14. Pracownia planowania żywienia
i organizacji gastronomii
IV TŻiUG Podręcznik będzie podany we wrześniu
15. Pracownia usług
i obsługi konsumenta
IV TŻiUG Obsługa klientów w gastronomii

Zeszyt ćwiczeń

R. Szajna WSiP
16. Pracownia baristyki IV TŻiUG Podręcznik będzie podany we wrześniu
17. Podstawy żywienia dietetycznego IV TŻiUG Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.

Zasady żywienia cz. 1 Reforma 2019

B. Przygoda, H. Kunackowicz WSiP

 

Klasa V TŻiUG

LP. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
1. Język polski V TŻiUG Język polski.
Oblicza epok. cz. 4, cz. 3.2
D. Trześniowski

A. Kalbarczyk, D. Chemperek

WSiP
2. Język angielski V TŻiUG Repetytorium
poziom podstawowy i rozszerzony
M. Rosińska, L. Edwards Macmillan
3. Język niemiecki V TŻiUG Welttour Deutsch cz. 4 S. Mróz-Dwornikowska Nowa Era
4. Historia V TŻiUG Kontynuacja podręcznika z klasy IV P. Szlanta, A. Zawistowski WSiP
5. Wiedza o społeczeństwie V TŻiUG Wiedza o społeczeństwie 2 B. Surmacz, J. Maleska,                                       Z. Smutek Operon
6. Matematyka V TŻiUG Teraz matura

Matematyka poziom podstawowy.

Zbiór zadań maturalnych

W. Babiański, L. Chańko

J. Czarnowska

Nowa Era
7. Biologia rozszerzona V TŻiUG NOWA Teraz matura

Biologia Zbiór zadań cz. 1; cz. 2

NOWA Teraz Matura Vademecum

Opracowanie zbiorowe Nowa Era
8. Pracownia planowania żywienia
i organizacji gastronomii
V TŻiUG Kontynuacja podr. z kl. IV
9. Pracownia usług i obsługi konsumenta V TŻiUG Pracownia obsługi klienta

Zeszyt ćwiczeń

R. Szajna WSiP
10. Podstawy żywienia dietetycznego V TŻiUG Organizacja żywienia i usług gastronomicznych cz. 1. Zasady żywienia B. Przygoda

H. Kunachowicz

WSiP
11. Pracownia cukiernicza V TŻiUG Podręcznik będzie podany we wrześniu