Szkolny zestaw podręczników

Szkolny zestaw podręczników w Technikum – rok szkolny 2023/2024
klasa I TŻiUG

 

  LP. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
1. Język polski I TŻiUG Język polski.
Oblicza epok cz.1.1 i 1.2NOWA EDYCJA
D. Chemperek,

A. Kalbarczyk,

D. Trześniowski

 

WSiP

2. Język angielski I TŻiUG Impulse 2

(bez ćwiczeń)

Catherine McBeth,

Patricia Reilly

Macmillan
3. Język niemiecki I TŻiUG Welttour Deutsch 1 S. Mróz – Dwornikowska Nowa Era
4. Historia I TŻiUG Historia 1

NOWA EDYCJA

M. N. Faszcza,
R. Lolo,K. Wiśniewski
WSiP
5. Historia
i teraźniejszość
I TŻiUG Historia i teraźniejszość Podręcznik dla liceum
i techników. Klasa 1,
1945-1979
W. Roszkowski Biały Kruk
6. Matematyka I TŻiUG Matematyka 1

Poziom podstawowy

W. Babiański,

L. Chańko, K. Wej

Nowa Era
7. Informatyka I TŻiUG Informatyka na czasie

Zakres podstawowy cz.1

J. Mazur Nowa Era
8. Biologia I TŻiUG Biologia na czasie 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego
i technikum, zakres rozszerzony
M. Guzik,
R. Kozik,R. Matuszewska,
W. Zamachowski
Nowa Era
9. Chemia I TŻiUG To jest chemia 1. Chemia ogólna i nieograniczona. Podręcznik dla liceum ogólnokształ. i technikum.
Zakres podstawowy.
R. Hassa,
A. Mrzigod,
J. Mrzigod
Nowa Era
10. Plastyka I TŻiUG Spotkanie ze sztuką

Zakres podstawowy

N. Mrozkowiak

M. Ipczyńska-Budziak

Nowa Era
11. Edukacja
dla bezpieczeństwa
I TŻiUG Żyję i działam bezpiecznie

Zeszyt ćwiczeń

J. Słoma

D. Słoma

Nowa Era
12. Bezpieczeństwo
i higiena pracy
w gastronomii
I TŻiUG BHP w branży gastronomicznej P. Dominik WSiP
13. Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych I TŻiUG Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa
w gastronomii
A. Kasperek,

M. Kondratowicz

WSiP
14. Technologia gastronomiczna I TŻiUG „Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem” – Przygotowanie i wydawanie dań, Reforma 2019,cz. 1 i 2
Małgorzata Konarzewska WSiP
15. Pracownia technologii gastronomicznej I TŻiUG „Sporządzanie potraw
i napojów” cz. II
A. Kmiołek-Gizara WSiP

 

Szkolny zestaw podręczników w Technikum – rok szkolny 2023/2024

klasa II TŻiUG

 

LP. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
1. Język polski II TŻiUG Oblicza epok cz. II    1. 2

Oblicza epok cz. III   2.1

D. Chemberek

A. Kalbarczyk

D. Trześniowski

 

WSiP

2. Język angielski II TŻiUG Podręcznik z klasy I
3. Język angielski zawodowy II TŻiUG Career Paths Cooking Virginia Evans,
Jenny Dooley,
Ryan Hayley
Express Publishing
4. Język niemiecki II TŻiUG Welttour Deutsch cz. 2 S. Mróz-Dwornikowska Nowa Era
5. Historia II TŻiUG Historia II J. Choińska-Mika

P. Szlachta

K. Zielińska

WSiP
6. Historia i teraźniejszość II TŻiUG Historia i teraźniejszość

1945-1979

Wojciech Roszkowski Biały Kruk
7. Podstawy przedsiębiorczości II TŻiUG Krok
w przedsiębiorczość
Z. Makieła

T. Rachwał

Nowa Era
8. Biologia II TŻiUG Biologia na czasie 2.

Zakres rozszerzony

M. Guzik Nowa Era
9. Chemia II TŻiUG Chemia

Program podstawowy

R. Hassa

A. Mrzigod

J. Mrzigod

Nowa Era
10. Matematyka II TŻiUG Matematyka 2
zakres podstawowy
W. Babiański

L. Chańko

D. Ponczek

Nowa Era
11. Informatyka II TŻiUG Informatyka na czasie.

Zakres podstawowy cz. II

J. Mazur Nowa Era
12. Technologia gastronomiczna II TŻiUG „Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem” – Przygotowanie
i wydawanie dań,
Reforma 2019, cz. 1 i 2
Małgorzata Konarzewska WSiP
13. Pracownia technologii gastronomicznej II TŻiUG „Sporządzanie potraw
i napojów” cz. II
Anna
Kmiołek-Gizara
WSiP
14. Zasady żywienia człowieka II TŻiUG Organizacja żywienia
i usług gastronomicznych. Zasady żywienia cz. I  Reforma 2019
B. Przygoda

H. Kunachowicz

WSiP

Wyd. I 2020

Szkolny zestaw podręczników w Technikum – rok szkolny 2023/2024
klasa III TŻiUG

LP. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
1. Język polski III TŻiUG Język polski 2.1
Oblicza epok cz. 2.2
D. Chemperek,

A. Kalbarczyk,

D. Trześniowski

 

WSiP

2. Język angielski podstawowy
i rozszerzony
III TŻiUG Student’s Book

Focus 3 (second edition)

Daniel Brayshow,
Sue Kay, …
Pearson
3. Język angielski zawodowy III TŻiUG Cooking V. Evans, J. Dooley,
R. Hayley
Express Publishing
4. Język niemiecki III TŻiUG Welttour Deutsch cz. 3 S. Mróz-Dwornikowska Nowa Era
5. Historia III TŻiUG Historia. Podręcznik
zakres podstawowy
klasa 3.
J. Czubaty, P. Szlanta WSiP
6. Podstawy przedsiębiorczości III TŻiUG Krok
w przedsiębiorczość
Z. Makieła

T. Rachwał

Nowa Era
7. Geografia III TŻiUG Oblicza geografii 1.
Zakres podstawowy.
R. Malarz,

M. Więckowski

Nowa Era
8. Fizyka III TŻiUG Odkryć fizykę 1, 2 Podręcznik ze zbiorem zadań dla liceum
i technikum.
Zakres podstawowy.
M. Braun, W. Śliwa Nowa Era
9. Matematyka III TŻiUG Matematyka 3
Zakres podstawowy
W. Babiański,
L. Chańko,
Z. Wesołowska
Nowa Era
10. Informatyka III TŻiUG Informatyka na czasie.

Zakres podstawowy cz. III

J. Mazur Nowa Era
11. Biologia III TŻiUG Biologia na czasie 3 Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego
i technikum,
zakres rozszerzony
(oraz podr. z klasy II)
F. Dubert, M. Guzik,
A. Helmin, J. Holeczek,
S. Krawczyk,
W. Zamachowski
Nowa Era
12. Technologia gastronomiczna III TŻiUG Technologia gastronomiczna cz. II

Reforma 2019

Przygotowanie
i wydawanie dań

A. Konarzewska WSiP
13. Zasady żywienia człowieka III TŻiUG Organizacja żywienia
i usług gastronomicznych. Zasady żywienia cz. 1  Reforma 2019
B. Przygoda

H. Kunachowicz

WSiP
14. Planowanie żywienia człowieka i produkcji gastronomicznej III TŻiUG Podręcznik zostanie podany we wrześniu
15. Usługi gastronomiczne
i cateringowe
III TŻiUG Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

cz.2. HGT.12

J. Duda

M. Zienkiewicz

WSiP
16. Pracownia technologii gastronomicznej III TŻiUG Procesy technologiczne
w gastronomii.Zeszyt ćwiczeń nr 2
L. Górska

I. Namysław

WSiP, Rea

 

Szkolny zestaw podręczników w Technikum – rok szkolny 2023/2024
klasa IV TŻiUG

LP. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
1. Język polski IV TŻiUG Język polski.
Oblicza epok cz.2.2,cz.3.1, cz.3.2
D. Trześniowski

A. Kalbarczyk

D. Chemperek

WSiP
2. Język angielski podstawowy IV TŻiUG Repetytorium
poziom podstawowy
i rozszerzony
M. Rosińska

L. Edwards

Macmillan
3. Język niemiecki IV TŻiUG Welttour Deutsch 4 S. Mróz-Dwornikowska Nowa Era
4. Historia IV TŻiUG Historia. Podręcznik.
Klasa 4.
Zakres podstawowy. Reforma 2019
P. Szlanta
A. Zawistowski
WSiP
5. Wiedza o społeczeństwie IV TŻiUG Wiedza o społeczeństwie

Zakres podstawowy

B. Surmacz, J. Maleska                                       Z. Smutek Operon
6. Geografia IV TŻiUG Oblicza geografii 2
Zakres podstawowy
T. Rachwał, R. Uliszak

K. Wiedermann

Nowa Era
7. Fizyka IV TŻiUG Odkryć fizykę 3              Podręcznik ze zbiorem zadań dla liceum
i technikum.
Zakres podstawowy.
M. Braun
W. Śliwa
Nowa Era
8. Matematyka IV TŻiUG Matematyka 4

Zakres podstawowy

W. Babiański, L. Chańko

J. Czarnowska

I. Wesołowska

Nowa Era
9. Biologia rozszerzona IV TŻiUG „Biologia na czasie 3”

 

 

„Biologia na czasie 4”

F. Dubert, M. Guzik,

A. Helmin, J. Holeczek

 

F. Dubert, M. Junkowiak,
W. Zamachowski

 

Nowa Era

10. Planowanie żywienia człowieka i produkcji gastronomicznej IV TŻiUG Podręcznik będzie podany we wrześniu
11. Usługi gastronomiczne
i cateringowe
IV TŻiUG Organizacja żywienia
i usług gastronomicznychcz.2.  HGT.12
J. Duda,
M. Zienkiewicz
WSiP
12. Język angielski zawodowy IV TŻiUG Kontynuacja podręcznika z klasy III

 

13. Informatyka w gastronomii IV TŻiUG Podręcznik będzie podany
we wrześniu
14. Pracownia
planowania żywienia
i organizacji gastronomii
IV TŻiUG Podręcznik będzie podany
we wrześniu
15. Pracownia usług
i obsługi konsumenta
IV TŻiUG „Obsługa klientów
w gastronomii”
R. Szajna WSiP
16. Pracownia baristyki IV TŻiUG Podręcznik będzie podany
we wrześniu
17. Podstawy żywienia dietetycznego IV TŻiUG Organizacja żywienia
i usług gastronomicznych.Zasady żywienia cz. 1Reforma 2019
B. Przygoda,

H. Kunackowicz

WSiP

Szkolny zestaw podręczników w Technikum – rok szkolny 2023/2024
klasa V TŻiUG

LP. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
1. Język polski V TŻiUG Język polski.
Oblicza epok. cz. 4
D. Trześniowski

A. Kalbarczyk

D. Chemperek

WSiP
2. Język angielski V TŻiUG Repetytorium
poziom podstawowy
i rozszerzony
M. Rosińska

L. Edwards

Macmillan
3. Język niemiecki V TŻiUG Welttour Deutsch cz. 4 S. Mróz-Dwornikowska Nowa Era
4. Historia V TŻiUG Kontynuacja podręcznika z klasy IV P. Szlanta
A. Zawistowski
WSiP
5. Wiedza o społeczeństwie V TŻiUG Wiedza o społeczeństwie 2 B. Surmacz                   J. Maleska                     Z. Smutek Operon
6. Matematyka V TŻiUG Teraz matura

Matematyka poziom podstawowy.

Zbiór zadań maturalnych

W. Babiański

L. Chańko

J. Czarnowska

Nowa Era
7. Biologia rozszerzona V TŻiUG Podręcznik będzie podany we wrześniu
8. Pracownia planowania żywienia i organizacji gastronomii V TŻiUG Kontynuacja podr. z kl. IV
9. Pracownia usług i obsługi konsumenta V TŻiUG Pracownia obsługi klienta R. Szajna WSiP
10. Podstawy żywienia dietetycznego V TŻiUG Organizacja żywienia i usług gastronomicznych cz. 1

Zasady żywienia

B. Przygoda

H. Kunachowicz

WSiP
11. Pracownia cukiernicza V TŻiUG Podręcznik będzie podany we wrześniu

 

 

 

Szkolny zestaw podręczników w Technikum – rok szkolny 2023/2024
klasa V TH

LP. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
1. Język polski V TH Język polski.
Oblicza epok. cz. 4
D. Trześniowski

A. Kalbarczyk

D. Chemperek

WSiP
2. Język angielski V TH Repetytorium
poziom podstawowy
i rozszerzony
M. Rosińska

L. Edwards

Macmillan
3. Język niemiecki V TH Welttour Deutsch cz. 4 S. Mróz-Dwornikowska Nowa Era
4. Historia V TH Kontynuacja podręcznika z klasy IV P. Szlanta
A. Zawistowski
WSiP
5. Wiedza o społeczeństwie V TH Wiedza o społeczeństwie 2 B. Surmacz                   J. Maleska                     Z. Smutek Operon
6. Matematyka V TH Teraz matura

Matematyka poziom podstawowy.

Zbiór zadań maturalnych

W. Babiański

L. Chańko

J. Czarnowska

Nowa Era
7. Geografia rozszerzona V TH Podręcznik będzie podany we wrześniu
8. Rezerwacja usług hotelarskich V TH Kontynuacja podr. z kl. IV
9. Obsługa gości
w recepcji
V TH Kontynuacja podr. z kl. IV
10. Pracownia obsługi gości
w recepcji
V TH Kontynuacja podr. z kl. IV
11. Usługi kelnerskie V TH
Kontynuacja podr. z kl. IV
12. Pracownia usług kelnerskich V TH
Kontynuacja podr. z kl. IV

 

 

 

 

 

Szkolny zestaw podręczników w Technikum – rok szkolny 2023/2024
klasa V TUK

L.P. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
1. Język polski V TUK Język polski.
Oblicza epok. cz. 4
D. Trześniowski

A. Kalbarczyk

D. Chemperek

WSiP
2. Język angielski podstawowy V TUK Repetytorium
poziom podstawowy
i rozszerzony
M. Rosińska

L. Edwards

Macmillan
3. Język niemiecki V TUK Welttour Deutsch cz. 4 S. Mróz-Dwornikowska Nowa Era
4. Historia V TUK Kontynuacja podręcznika z klasy IV P. Szlanta
A. Zawistowski
WSiP
5. Wiedza o społeczeństwie V TUK Wiedza o społeczeństwie 2 B. Surmacz                   J. Maleska                     Z. Smutek Operon
6. Matematyka V TUK Teraz matura

Matematyka poziom podstawowy.

Zbiór zadań maturalnych

W. Babiański

L. Chańko

J. Czarnowska

Nowa Era
7. Geografia rozszerzona V TUK Podręcznik będzie podany we wrześniu
8. Usługi kelnerskie V TUK
Kontynuacja podr. z kl. IV
9. Język angielski zawodowy V TUK Podręcznik będzie podany we wrześniu

 

10. Pracownia usług kelnerskich V TUK
Kontynuacja podr. z kl. IV
11. Pracownia miksologii V TUK
Kontynuacja podr. z kl. IV
12. Pracownia baristyki V TUK
Kontynuacja podr. z kl. IV

 

 

 

Szkolny zestaw podręczników w Technikum
klasy I TŻiUG, rok szkolny 2022/2023

PIĘCIOLETNIE

L.P. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
1. Język polski I TŻiUG Język polski.
Oblicza epok.cz. 1.1 i 1.2NOWA EDYCJA
D. Chemperek,

A. Kalbarczyk,

D. Trześniowski

 

WSiP

2. Język angielski I TŻiUG Impulse 2

 

(bez ćwiczeń)

Catherine McBeth,

Patricia Reilly

Macmillan
3. Język niemiecki I TŻiUG Welttour Deutsch 1 S.  Mróz – Dwornikowska Nowa Era
4. Historia I TŻiUG Historia 1

NOWA EDYCJA

M. N. Faszcza,
R. Lolo,K. Wiśniewski
WSiP
5. Historia                     i teraźniejszość I TŻiUG Historia i teraźniejszość Podręcznik dla liceum
i techników. Klasa 1, 1945-1979
W. Roszkowski Biały Kruk
6. Matematyka I TŻiUG Matematyka 1

Poziom podstawowy

W. Babiański,

L. Chańko,

K. Wej

Nowa Era
7. Informatyka I TŻiUG Informatyka na czasie

Zakres podstawowy cz.1

J. Mazur Nowa Era
8. Biologia I TŻiUG Biologia na czasie 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego
i technikum, zakres rozszerzony
M. Guzik,
R. Kozik,R. Matuszewska, W. Zamachowski
Nowa Era
9. Chemia I TŻiUG To jest chemia 1. Chemia ogólna i nieograniczona. Podręcznik dla liceum ogólnokształ.i technikum.
Zakres podstawowy.
R. Hassa,
A. Mrzigod,
J. Mrzigod
Nowa Era
10. Plastyka I TŻiUG Spotkanie ze sztuką

Zakres podstawowy

N. Mrozkowiak

M. Ipczyńska – Budziak

Nowa Era
11. Edukacja dla bezpieczeństwa I TŻiUG Żyję i działam bezpiecznie

 

Zeszyt ćwiczeń

J. Słoma

 

D. Słoma,
J. Słoma

Nowa Era
12. Bezpieczeństwo
i higiena pracy
w gastronomii
I TŻiUG BHP w branży gastronomicznej P. Dominik WSiP
13. Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych I TŻiUG Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa
w gastronomii
A. Kasperek,

M. Kondratowicz

WSiP
14. Technologia gastronomiczna I TŻiUG „Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem” – Przygotowanie i wydawanie dań, Reforma 2019,cz. 1 i 2
Małgorzata Konarzewska WSiP
15.. Pracownia technologii gastronomicznej I TŻiUG WSiP

 

Szkolny zestaw podręczników w Technikum

klasy II TŻiUG, rok szkolny 2022/2023

PIĘCIOLETNIE

L.P. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
Język polski II TŻiUG Oblicza epok cz. II    1. 2

Oblicza epok cz. III   2.1

(podręcznik dostępny
we wrześniu)

D. Chemberek

A. Kalbarczyk

D. Trześniowski

 

WSiP

Język angielski II TŻiUG Podręcznik z klasy I
Język angielski zawodowy II TŻiUG Career Paths Cooking Virginia Evans,
Jenny Dooley,
Ryan Hayley
Express Publishing
4. Język niemiecki II TŻiUG Welttour Deutsch cz. 2 S. Mróz-Dwornikowska Nowa Era
5. Historia II TŻiUG Historia II J. Choińska-Mika

P. Szlachta

K. Zielińska

WSiP
6. Podstawy przedsiębiorczości II TŻiUG Krok
w przedsiębiorczość
Z. Makieła

T. Rachwał

Nowa Era
7. Biologia II TŻiUG Biologia na czasie 2.

Zakres rozszerzony

M. Guzik Nowa Era
8. Chemia II TŻiUG Chemia

Program podstawowy

R. Hassa

A. Mrzigod

J. Mrzigod

Nowa Era
9. Matematyka II TŻiUG Matematyka 2
zakres podstawowy
W. Babiański

L. Chańko

D. Ponczek

Nowa Era
10. Informatyka II TŻiUG Informatyka na czasie.

Zakres podstawowy
cz. II

J. Mazur Nowa Era
11. Technologia gastronomiczna II TŻiUG „Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem” – Przygotowanie
i wydawanie dań,
Reforma 2019, cz. 1 i 2,
Małgorzata Konarzewska WSiP
12. Pracownia technologii gastronomicznej II TŻiUG „Sporządzanie potraw
i napojów” cz.II
Anna
Kmiołek-Gizara
WSiP
13. Zasady żywienia człowieka II TŻiUG Organizacja żywienia
i usług gastronomicznych. Zasady żywienia cz. I  Reforma 2019
B. Przygoda

H. Kunachowicz

WSiP

Wyd. I  2020


Szkolny zestaw podręczników w Technikum

w roku szkolnym 2022/2023
klasa III TŻiUG – PIĘCIOLETNIE

L.P. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
Język polski III TŻiUG Język polski.
Oblicza epok.cz. 2.2, 3.1
D. Chemperek,

A. Kalbarczyk,

D. Trześniowski

 

WSiP

Język angielski podstawowy
i rozszerzony
III TŻiUG Student’s Book

Impulse 3

Catherine McBeth, Patricia Reilly
Macmillan
Język angielski zawodowy III TŻiUG Cooking V. Evans, J. Dooley,
R. Hayley
Express Publishing
Język niemiecki III TŻiUG Welttour Deutsch cz. 3 S. Mróz-Dwornikowska Nowa Era
Historia III TŻiUG Historia. Podręcznik. zakres podstawowy klasa 3. Jarosław Czubaty,
Piotr Szlanta
WSiP
Podstawy przedsiębiorczości III TŻiUG Krok
w przedsiębiorczość
Z. Makieła

T. Rachwał

Nowa Era
Geografia III TŻiUG Oblicza geografii 1. Zakres podstawowy. R. Malarz,

M. Więckowski

Nowa Era
Fizyka III TŻiUG Odkryć fizykę 1. Podręcznik ze zbiorem zadań dla liceum
i technikum.
Zakres podstawowy.
M. Braun

W. Śliwa

Nowa Era
Matematyka III TŻiUG Matematyka 3
Zakres podstawowy
W. Babiański, L. Chańko, Z Wesołowska Nowa Era
10. Informatyka III TŻiUG Informatyka na czasie.

Zakres podstawowy
cz. III

J. Mazur Nowa Era
11. Biologia III TŻiUG Biologia na czasie 3

Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego
i technikum,
zakres rozszerzony

Franciszek Dubert,
Marek Guzik,
Anna Helmin,
Jolanta Holeczek, Stanisław Krawczyk, Władysław Zamachowski
Nowa Era

oraz podr. z klasy II

12. Technologia gastronomiczna III TŻiUG Technologia gastronomiczna cz. I

Reforma 2019

Przygotowanie
i wydawanie dań

A. Konarzewska WSiP
13. Zasady żywienia człowieka III TŻiUG Organizacja żywienia
i usług gastronomicznych. Zasady żywienia cz. 1  Reforma 2019
B. Przygoda

H. Kunachowicz

WSiP
14. Planowanie żywienia człowieka i produkcji gastronomicznej III TŻiUG Podręcznik zostanie podany we wrześniu
15. Usługi gastronomiczne
i cateringowe
III TŻiUG Organizacja żywienia i usług gastronomicznych Joanna Duda

Marzena Zienkiewicz

WSiP
16. Pracownia technologii gastronomicznej III TŻiUG Procesy technologiczne w gastronomii.

Zeszyt ćwiczeń nr 2

L. Górska

I. Namysław

WSiP, Rea

Szkolny zestaw podręczników w Technikum
w roku szkolnym 2022/2023
klasa IV TŻiUG – 
 CZTEROLETNI

L.P. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
1. Język polski IV TŻiUG Ciekawi świata.
Język polski.
Podręcznik cz. V
I. Łapińska,
B. Maciejewska

J. Sadowska

 

Operon

2.Język angielski podstawowy i rozszerzonyIV TŻiUGKontynuacja podręcznika
z klasy 3

 

 

3.Język niemieckiIV TŻiUGWelttour Deutsch 3S. Mróz- DwornikowskaWSiP4.MatematykaIV TŻiUGTeraz matura.
Zbiór zadań i zestawów maturalnychW. Babiański,
L. ChańkoNowa Era5.Biologia rozszerzonaIV TŻiUGBiologia na czasie 2
oraz Biologia na czasie3. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych.

 

Zakres rozszerzony
z dostępem do e-testówF. Dubert,
M. Jurgowiak,
M. Marko-Worłowska,

W. ZamachowskiNowa Era6.Historia i społeczeństwoIV TŻiUGOjczysty Panteon
i ojczyste spory

 

Rządzący i rządzeni

Wojna i wojskowośćM. Markowicz, O.Pytlińska,
A. Wyroda

M. Markowicz,
O. PytlińskaWSiP7.Zasady żywieniaIV TŻiUG

Zasady żywienia kwalifikacja  T. 15.1 część II

kontynuacja z kl. III

D. CzerwińskaWSiP8.Organizacja produkcji gastronomicznejIV TŻiUGOrganizacja produkcji gastronomicznej kwalifikacja T.15.2A. KmiołekWSiP9.Usługi gastronomiczneIV TŻiUGUsługi gastronomiczneR. SzajnaWSiP10.Pracownia planowania żywienia i produkcji gastronomicznejIV TŻiUGPracownia organizacji żywienia – kontynuacja
z kl. IIIJ. Duda, P. KrzywdaWSiP11.Pracownia obsługi klientaIV TŻiUGObsługa klientów w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń – kontynuacja
z kl. IIIR. Szajna, D. ŁawniczakWSiP12.Podstawy dietetykiIV TŻiUG

 

Szkolny zestaw podręczników w Technikum

w roku szkolnym 2022/2023
klasa IV TK – 
 CZTEROLETNIE

L.P. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
1. Język polski IV TK Ciekawi świata.
Język polski. Podręcznik cz. V
I. Łapińska,
B. Maciejewska

J. SadowskaOperon2.Język angielski
podstawowy i rozszerzonyIV TKKontynuacja podręcznika z klasy 3

3.Język angielski zawodowyIV TKCareer paths : Food service industryVirginia Evans,
Jenny Dooley,
Ryan HayleyExpress Publishing3.Język niemieckiIV TKWelttour Deutsch 3S. Mróz-DwornikowskaWSiP4.MatematykaIV TKTeraz matura.
Zbiór zadań
i zestawów maturalnychW. Babiański,
L. ChańkoNowa Era5.Historia i społeczeństwoIV TKOjczysty Panteon
i ojczyste spory

 

Rządzący i rządzeni

Wojna i wojskowość

M. Markowicz, O.Pytlińska,

A. Wyroda

M. Markowicz,
O. Pytlińska

WSiP6.

Biologia

rozszerzona

IV TK

Biologia na czasie

cz. 2 i 3

zakres rozszerzony

F. Dubert, M. Jurgowiak,

M. Marko

Nowa Era7.Usługi gastronomiczneIV TK„Usługi kelnerskie”,R. SzajnaWSiP8.Psychologia pracy kelneraIV TKWybrane zagadnienia
z psychologii społecznejHanna Hamer,
Jan Wołoszyn
9.Podstawy barmaństwaIV TKObsługa kelnerska cz. IIR. SzajnaWSiP10.Pracownia usług gastronomicznychIV TKOrganizowanie usług kelnerskichR. SzajnaWSiP

 

 

Szkolny zestaw podręczników w Technikum
w roku szkolnym 2022/2023
klasa IV TŻiUG –  PIĘCIOLETNIE

L.P.

PRZEDMIOT

KLASA

PODRĘCZNIK

AUTOR

NAZWA WYDAWNICTWA

1.

Język polski

IV TŻiUG

Ciekawi świata.
Język polski.
Podręcznik cz. V

I. Łapińska,
B. Maciejewska

J. Sadowska

Operon

2.

Język angielski podstawowy

IV TŻiUG

Repetytorium
poziom podstawowy
i rozszerzony

Marta Rosińska

Lynda Edwards

Macmillan

3.

Język niemiecki

IV TŻiUG

Welttour Deutsch 3

S. Mróz-Dwornikowska

Nowa Era

4.

Historia

IV TŻiUG

Historia. Podręcznik. Klasa 4. Zakres podstawowy. Reforma 2019

P. Szlanta

A. Zawistowski

WSiP

5.

Wiedza o społeczeństwie

IV TŻiUG

Wiedza o społeczeństwie

Zakres podstawowy

Beata Surmacz                   Jan Maleska                     Zbigniew Smutek

Operon

6.

Geografia

IV TŻiUG

Oblicza geografii 2 Zakres podstawowy

Tomasz Rachwał

Radosław Uliszak

Krzysztof Wiedermann

Nowa Era

7.

Fizyka

IV TŻiUG

Odkryć fizykę .3              Podręcznik ze zbiorem zadań dla liceum
i technikum.
Zakres podstawowy.

M. Braun

W. Śliwa

Nowa Era

8.

Matematyka

IV TŻiUG

Matematyka z plusem 4

M. Dobrowolska

M. Karpiński

J. Lech

GWO

9.

Biologia rozszerzona

IV TŻiUG

„Biologia na czasie 3”

„Biologia na czasie 4”

F. Dubert, M. Guzik,

A. Helmin, J.Holeczek

F. Dubert,
M. Junkowiak,
W. Zamachowski

Nowa Era

10.

Planowanie żywienia człowieka i produkcji gastronomicznej

IV TŻiUG

Podręcznik zostanie podany we wrześniu

11.

Usługi gastronomiczne
i cateringowe

IV TŻiUG

Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

Joanna Duda,
Marzanna Zienkiewicz

WSiP

12.

Język angielski zawodowy

IV TŻiUG

Career paths : Food service industry

Virginia EvansJenny DooleyRyan Hayley

Express Publishing

13.

Informatyka w gastronomii

IV TŻiUG

Podręcznik będzie podany
we wrześniu

14.

Pracownia planowania żywienia
i organizacji gastronomii

IV TŻiUG

Podręcznik będzie podany
we wrześniu

15.

Pracownia usług i obsługi konsumenta

IV TŻiUG

„Obsługa klientów
w gastronomii”

R. Szajna

WSiP

16.

Pracownia baristyki

IV TŻiUG

Podręcznik będzie podany
we wrześniu

17.

Podstawy żywienia dietetycznego

IV TŻiUG

Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.

Zasady żywienia cz. 1

Reforma 2019

B. Przygoda,

H. Kunackowicz

WSiP

Szkolny zestaw podręczników w Technikum
w roku szkolnym 2022/2023
klasa IV TH –  PIĘCIOLETNIE

L.P.

PRZEDMIOT

KLASA

PODRĘCZNIK

AUTOR

NAZWA WYDAWNICTWA

1.

Język polski

IV TH

Ciekawi świata.
Język polski.
Podręcznik cz. V

I. Łapińska,
B. Maciejewska

J. Sadowska

Operon

2.

Język angielski podstawowy

IV TH

Repetytorium poziom podstawowy
i rozszerzony

Marta Rosińska

Lynda Edwards

Macmillan

3.

Język niemiecki

IV TH

Welttour Deutsch 3

S. Mróz-Dwornikowska

Nowa Era

4.

Historia

IV TH

Historia. Podręcznik. Klasa 4. Zakres podstawowy. Reforma 2019

P. Szlanta

A. Zawistowski

WSiP

5.

Wiedza o społeczeństwie

IV TH

Wiedza o społeczeństwie

Zakres podstawowy

Beata Surmacz                   Jan Maleska                     Zbigniew Smutek

Operon

6.

Biologia
poziom podstawowy

IV TH

„Biologia na czasie 2”

Zakres podstawowy

  1. Helmin, J. Holeczek

Nowa Era

7.

Chemia

IV TH

Chemia II
program podstawowy

R. Hassa

A. Mrzigod

Nowa Era

8.

Matematyka

IV TK

Matematyka z plusem 4

M. Dobrowolska
M. Karpiński, J. Lech

GWO

9.

Geografia rozszerzona

IV TH

Oblicza geografii 4

M. Więckowski

R. Malarz

Nowa Era

10.

Pracownia usług kelnerskich

IV TH

Podręcznik będzie podany
we wrześniu

11.

Rezerwacja usług hotelarskich

IV TH

Realizacja usług
w recepcji cz. 2

Barbara
Cymańska-Grabowska

WSiP

12.

Obsługa gości
w recepcji

IV TH

Realizacja usług
w recepcji cz. 1

Barbara
Cymańska-Grabowska

WSiP

13.

Pracownia obsługi gości
w recepcji

IV TH

Podręcznik będzie podany
we wrześniu

14.

Pracownia języka angielskiego zawodowego

IV TH

„How can I help you”

Dorota Nowakowska,

Joanna
Dolińska-Romanowicz

WSiP

Szkolny zestaw podręczników w Technikum
w roku szkolnym 2022/2023
klasa IV TUK-  PIĘCIOLETNIE

L.P.

PRZEDMIOT

KLASA

PODRĘCZNIK

AUTOR

NAZWA WYDAWNICTWA

1.

Język polski

IV TUK

Ciekawi świata.
Język polski.
Podręcznik cz. V

I. Łapińska,
B. Maciejewska

J. Sadowska

Operon

2.

Język angielski podstawowy

IV TUK

Repetytorium poziom podstawowy
i rozszerzony

Marta Rosińska

Lynda Edwards

Macmillan

3.

Język niemiecki

IV TUK

Welttour Deutsch 3

S. Mróz-Dwornikowska

Nowa Era

4.

Historia

IV TUK

Historia. Podręcznik. Klasa 4. Zakres podstawowy. Reforma 2019

P. Szlanta

A. Zawistowski

WSiP

5.

Wiedza o społeczeństwie

IV TUK

Wiedza o społeczeństwie

Zakres podstawowy

Beata Surmacz                   Jan Maleska                     Zbigniew Smutek

Operon

6.

Biologia
poziom podstawowy

IV TUK

„Biologia na czasie 2”

Zakres podstawowy

  1. Helmin, J. Holeczek

Nowa Era

7.

Chemia

IV TUK

Chemia II
program podstawowy

R. Hassa

A. Mrzigod

Nowa Era

8.

Matematyka

IV TUK

Matematyka z plusem 4

M. Dobrowolska
M. Karpiński

J. Lech

GWO

9.

Geografia rozszerzona

IV TUK

Oblicza geografii 4

M. Więckowski

R. Malarz

Nowa Era

10.

Usługi kelnerskie

IV TUK

Usługi kelnerskie

R. Szajna

WSiP

11.

Język angielski zawodowy

IV TUK

Career paths : Food service industry

Virginia EvansJenny DooleyRyan Hayley

Express Publishing

12.

Pracownia usług kelnerskich

IV TUK

Organizacja usług kelnerskich. Zeszyt ćwiczeń

R. Szajna

WSiP

13.

Pracownia rozliczania usług kelnerskich

IV TUK

Organizacja usług kelnerskich. Zeszyt ćwiczeń

R. Szajna

WSiP

14.

Pracownia miksologii

IV TUK

Podręcznik będzie  podany we wrześniu

15.

Pracownia baristyki

IV TUK

Podręcznik będzie podany we wrześniu