Szkolny zestaw podręczników

Szkolny zestaw podręczników w Technikum
klasy I TŻiUG, rok szkolny 2021/2022

PIĘCIOLETNIE

 

L.P. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
1. Język polski I TŻiUG Język polski. Oblicza epok.cz1.1 i 1.2,

D. Chemperek,

A. Kalbarczyk,

D. Trzesniowski

 

WSiP

2. Język angielski I TŻiUG

Focus 2 (second edition)

 

(bez ćwiczeń)

S. Kay, V. Jones,

D.l Brayshaw, B. Michałowski,

B. Trapnell, D. Russell, M. In

Pearson
3.

Język niemiecki

I TŻiUG

Welttour Deutsch 1

S.  Mróz – Dwornikowska

Nowa Era

4.

Historia

I TŻiUG

Historia 1

M. N. Faszcza, R. Lolo,

K. Wiśniewski

WSiP

5.

Matematyka

I TŻiUG

Matematyka 1

Poziom podstawowy

W. Babiański,

L. Chańko,

K. Wej

Nowa Era

6.

Informatyka

I TŻiUG

Informatyka na czasie

Zakres podstawowy cz.1

J. Mazur

Nowa Era

7.

Biologia

I TŻiUG

Biologia na czasie 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres rozszerzony

M. Guzik, R. Kozik,

R. Matuszewska, W. Zamachowski

Nowa Era

8.

Chemia

I TŻiUG

To jest chemia 1. Chemia ogólna i nieograniczona. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego
i technikum. Zakres podstawowy.

R. Hassa, A. Mrzigod, J. Mrzigod

Nowa Era

9.

Plastyka

I TŻiUG

Spotkanie ze sztuką

Zakres podstawowy

N. Mrozkowiak

M. Ipczyńska – Budziak

Nowa Era

10.

Edukacja dla bezpieczeństwa

I TŻiUG

Żyję i działam bezpiecznie

Zeszyt ćwiczeń

J. Słoma

D. Słoma, J. Słoma

Nowa Era

11.

Bezpieczeństwo i higiena pracy
w gastronomii

I TŻiUG

BHP w branży gastronomicznej

P. Dominik

WSiP

12.

Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych

I TŻiUG

Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii

A. Kasperek,

M. Kondratowicz

WSiP

13.

Technologia technologiczna

I TŻiUG

„Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem” – Przygotowanie i wydawanie dań, Reforma 2019,cz. 1 i 2

Małgorzata Konarzewska

WSiP

14.

Pracownia technologii gastronomicznej

I TŻiUG

„Sporządzanie potraw i napojów” cz.II

Anna Kmiołek  -Gizara

WSiP

 

 

Szkolny zestaw podręczników w Technikum

klasy II TŻiUG, rok szkolny 2021/2022

PIĘCIOLETNIE

L.P. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
1. Język polski II TŻiUG

Oblicza epok cz. II    1. 2

Oblicza epok cz. III   2.1

(podręcznik dostępny we wrześniu)

D. Chemberek

A. Kalbarczyk

D. Trześniowski

 

WSiP

2. Język angielski II TŻiUG

 

Podręcznik z klasy I

 
3. Język angielski zawodowy II TŻiUG Career Paths Cooking Virginia EvansJenny DooleyRyan Hayley Express Publishing
4. Język niemiecki II TŻiUG

Podręcznik z klasy I

oraz Welttour Deutsch cz. 2

Nowa Era
5. Historia II TŻiUG Historia II

J. Choińska-Mika

P. Szlachta

K. Zielińska

WSiP
6. Podstawy przedsiębiorczość II TŻiUG Krok w przedsiębiorczość

Z. Makieła

T. Rachwał

Nowa Era
7. Biologia II TŻiUG

Biologia na czasie 2.

Zakres rozszerzony

M. Guzik Nowa Era
8. Chemia II TŻiUG

Chemia

Program podstawowy

R. Hassa

A. Mrzigod

J. Mrzigod

Nowa Era
9. Matematyka II TŻiUG Matematyka z plusem kl. I, II W. Babiański         L. Chańko            K. Wej Nowa Era
10. Informatyka II TŻiUG

Informatyka na czasie.

Zakres podstawowy cz. II

J. Mazur Nowa Era
11. Technologia gastronomiczna II TŻiUG „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem” – Przygotowanie i wydawanie dań, Reforma 2019, cz. 1 i 2, Małgorzata Konarzewska WSiP
12. Pracownia technologii gastronomicznej II TŻiUG „Sporządzanie potraw i napojów” cz.II Anna Kmiołek  -Gizara WSiP
13. Zasady żywienia człowieka II TŻiUG Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia cz. I  Reforma 2019

B. Przygoda

H. Kunachowicz

WSiP

Wyd. I  2020

Szkolny zestaw podręczników w Technikum
w roku szkolnym 2021/2022
klasa III TŻiUG – CZTEROLETNIE

L.P. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
1. Język polski III TŻiUG

Język polski „Ciekawi świata” 4. Zakres podstawowy

i rozszerzony. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych

E. Niwińska – Lipińska,

J. Pol

 

Operon

2. Język angielski podstawowy i rozszerzony III TŻiUG

Longman Repetytorium maturalne

Poziom podstawowy

/ z informacją na okładce : zawiera materiał na  poziomie rozszerzonym/

M. Ulmińska

B. Hasting

Longman
3. Język angielski zawodowy III TŻiUG Cooking V. Evans, J, Dooley, R. Hayley Express Publishing
4. Język niemiecki III TŻiUG Podręcznik z klasy II (Welttour Deutsch cz. 2) oraz Welttour Deutsch cz. 3 Nowa Era
5 Matematyka III TŻiUG Matematyka 3 zakres podstawowy

W. Babiański, L. Chańko

J. Czarnowska, J. Wesołowska

Nowa Era
6. Biologia III TŻiUG

Biologia na czasie 1

Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres rozszerzony – Szkoły ponadgimnazjalne

Marek Guzik, Ewa Jastrzębska, Ryszard Kozik, Renata Matuszewska, Ewa Pyłka-Gutowska, Władysław Zamachowski Nowa Era
7. Działalność gospodarcza w gastronomii III TŻiUG Prowadzenie działalności gospodarczej T. Gorzelany, W. Aue WSiP
8.

Technologia gastronomiczna

z towaroznawstwem

III TŻiUG „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem”, cz. 2 M. Konarzewska WSiP/rea
9. Zasady żywienia III TŻiUG Zasady żywienia kwalifikacja T.15.1 część 2 D. Czerwińska WSiP
10. Organizacja produkcji gastronomicznej III TŻiUG Organizacja produkcji gastronomicznej kwalifikacja T.15.2 A. Kmiołek WSiP
11. Usługi gastronomiczne III TŻiUG Usługi gastronomiczne R. Szajna WSiP
12. Podstawy dietetyki III TŻiUG Zasady żywienia kwalifikacja T.15.1 część 2 D. Czerwińska WSiP
13. Pracownia gastronomiczna III TŻiUG

Procesy technologiczne w gastronomii.

Zeszyt ćwiczeń nr 2

L. Górska

I. Namysław

WSiP, Rea
14. Pracownia obsługi klienta III TŻiUG Obsługa klientów w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń R. Szajna, D. Ławniczak WSiP
15. Pracownia planowania żywienia i produkcji gastronomicznej III TŻiUG Podręcznik zostanie podany we wrześniu
16. Historia i społeczeństwo III TŻiUG Ojczysty Panteon i ojczyste spory M. Markowicz, O. Pytlińska WSiP

Szkolny zestaw podręczników w Technikum
w roku szkolnym 2021/2022
klasa III TKe – CZTEROLETNIE

L.P. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
1. Język polski III TKe Język polski „Ciekawi świata” 4. Zakres podstawowy i rozszerzony. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych

E. Niwińska – Lipińska,

J. Pol

 

Operon

2. Język angielski podstawowy i rozszerzony III TKe

Longman Repetytorium maturalne

Poziom podstawowy

/ z informacją na okładce : zawiera materiał na  poziomie rozszerzonym/

M. Ulmińska

B. Hasting

Longman
3. Język angielski zawodowy III TK Career paths : Food service industry Virginia EvansJenny DooleyRyan Hayley Express Publishing
4. Język niemiecki III TKe Podręcznik z klasy II (Welttour Deutsch cz. 2) oraz Welttour Deutsch cz. 3 Nowa Era
5. Matematyka III TKe Matematyka 3 zakres podstawowy

W. Babiański, L. Chańko

J. Czarnowska, J. Wesołowska

Nowa Era
6. Historia i społeczeństwo III TKe Ojczysty Panteon i ojczyste spory M. Markowicz, O. Pytlińska WSiP
7. Biologia III TŻiUG

Biologia na czasie 1

Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres rozszerzony – Szkoły ponadgimnazjalne

Marek Guzik, Ewa Jastrzębska, Ryszard Kozik, Renata Matuszewska, Ewa Pyłka-Gutowska, Władysław Zamachowski Nowa Era
8. Usługi gastronomiczne III TKe Usługi kelnerskie

R. Szajna

D. Ławniczak

WSiP
9. Obsługa menadżerska w gastronomii III TKe Przedsiębiorstwo gastronomiczne B. Kozłecka Difin
10. Prowadzenie działalności w gastronomii III TKe Prowadzenie działalności gospodarczej T. Gorzelany WSiP
11. Podstawy barmaństwa III TKe Obsługa kelnerska cz. II

R. Szajna

D. Ławniczak

WSiP
12. Pracownia usług gastronomicznych III TKe Organizowanie usług kelnerskich

R. Szajna

D. Ławniczak

WSiP
13. Pracownia menadżerska w gastronomii III TK Przedsiębiorstwo gastronomiczne B. Kozłecka Difin

Szkolny zestaw podręczników w Technikum
w roku szkolnym 2021/2022
klasa III TŻiUG – PIĘCIOLETNIE

L.P. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
1. Język polski III TŻiUG Język polski. Oblicza epok.cz. 2.2, 3.1

D. Chemperek,

A. Kalbarczyk,

D. Trzesniowski

 

WSiP

2. Język angielski podstawowy i rozszerzony III TŻiUG Focus 3, Second EditionStudent’s Book

Daniel Brayshaw, Sue Kay, Bartosz Michałowski, Dean Russel, Vaughan Jones

Pearson
3. Język angielski zawodowy III TŻiUG Cooking V. Evans, J. Dooley, R. Hayley Express Publishing
4. Język niemiecki III TŻiUG Podręcznik z klasy II (Welttour Deutsch cz. 2) oraz Welttour Deutsch cz. 3 Nowa Era
5. Historia III TŻiUG Historia. Podręcznik. zakres podstawowy. klasa 3. Jarosław Czubaty, Piotr Szlanta WSiP
6. Podstawy przedsiębiorczości III TŻiUG Krok w przedsiębiorczość

Z. Makieła

T. Rachwał

Nowa Era
7. Geografia III TŻiUG Oblicza geografii 1. Zakres podstawowy.

R. Malarz,

M. Więckowski

Nowa Era
8. Fizyka III TŻiUG Odkryć fizykę 1. Podręcznik ze zbiorem zadań dla liceum i technikum. Zakres podstawowy.

m. Braun

W. Śliwa

Nowa Era
9. Matematyka III TŻiUG

Matematyka z plusem  GWO 2 oraz 3

Podręcznik do liceum i technikum. Zakres podstawowy

Małgorzata Dobrowolska, Marcin Karpiński, Jacek Lech GWO
10. Informatyka III TŻiUG

Informatyka na czasie.

Zakres podstawowy cz. III

J. Mazur Nowa Era
11. Biologia III TŻiUG

Biologia na czasie 3

Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres rozszerzony

Franciszek Dubert, Marek Guzik, Anna Helmin, Jolanta Holeczek, Stanisław Krawczyk, Władysław Zamachowski Nowa Era
12. Technologia gastronomiczna III TŻiUG Technologia gastronomiczna cz. II A. Konarzewska WSiP
13. Zasady żywienia człowieka III TŻiUG Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia cz. 1  Reforma 2019

B. Przygoda

H. Kunachowicz

WSiP
14. Planowanie żywienia człowieka i produkcji gastronomicznej III TŻiUG Podręcznik zostanie podany we wrześniu
15. Usługi gastronomiczne i cateringowe III TŻiUG Usługi gastronomiczne

R. Szajna

Danuta Ławniczak

WSiP
16. Pracownia technologii gastronomicznej III TŻiUG

Procesy technologiczne w gastronomii.

Zeszyt ćwiczeń nr 2

L. Górska

I. Namysław

WSiP, Rea

Szkolny zestaw podręczników w Technikum
w roku szkolnym 2021/2022
klasa III TH – PIĘCIOLETNIE

L.P. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
1. Język polski III TH Język polski. Oblicza epok.cz. 2.2, 3.1

D. Chemperek,

A. Kalbarczyk,

D. Trzesniowski

 

WSiP

2. Język angielski podstawowy i rozszerzony III TH Focus 3, Second EditionStudent’s Book

Daniel Brayshaw, Sue Kay, Bartosz Michałowski, Dean Russel, Vaughan Jones

Pearson
3. Język angielski zawodowy III TH How can  I help you? podręcznik do języka angielskiego zawodowego w zawodzie technik hotelarstwa

Joanna Dolińska – Romanowicz

Dorota Nowakowska

WSiP
4. Język niemiecki III TH Podręcznik z klasy II (Welttour Deutsch cz. 2) oraz Welttour Deutsch cz. 3 Nowa Era
5. Historia III TH Historia. Podręcznik. zakres podstawowy. klasa 3. Jarosław Czubaty, Piotr Szlanta WSiP
6. Podstawy przedsiębiorczości III TH Krok w przedsiębiorczość

Z. Makieła

T. Rachwał

Nowa Era
7. Geografia III TH

Oblicza geografii 3. Zakres rozszerzony.

Data wydania 19 lipca 2021r.

M. Świtoniak,

T. Wieczorek,

R. Malarz

Nowa Era
8. Matematyka III TH

Matematyka z plusem  GWO 2 oraz 3

Podręcznik do liceum i technikum. Zakres podstawowy

Małgorzata Dobrowolska, Marcin Karpiński, Jacek Lech GWO
9. Informatyka III TH

Informatyka na czasie.

Zakres podstawowy cz. III

J. Mazur Nowa Era
10. Biologia III TH

Biologia na czasie 3

Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres rozszerzony

Franciszek Dubert, Marek Guzik, Anna Helmin, Jolanta Holeczek, Stanisław Krawczyk, Władysław Zamachowski Nowa Era
11. Chemia III TH To jest chemia 1. Chemia ogólna i nieograniczona. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego
i technikum. Zakres podstawowy.
R. Hassa, A. Mrzigod, J. Mrzigod Nowa Era
12. Usługi dodatkowe w obiektach hotelarskich III TH

Obsługa gości

w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie

W. Drogoń, B. Granecka-Wrzosek WSiP
13. Obsługa gości w recepcji III TH Obsługa gości w recepcji W.Drogoń WSiP
14. Marketing w hotelarstwie III TH Marketing w hotelarstwie J. Cetner WSiP
15. Pracownia usług dodatkowych III TH Zbiór zadań Obsługa gości w obiekcie hotelarskim W.Drogoń WSiP
16. Pracownia obsługi konsumenta III TH Podręcznik podany we wrześniu
17. Pracownia informatyczna w hotelarstwie III TH Obsługa informatyczna w hotelarstwie. Mariola MilewskaAndrzej Stasiak WSiP
18. Pracownia języka angielskiego zawodowego III TH Informacja we wrześniu

Szkolny zestaw podręczników w Technikum
w roku szkolnym 2021/2022
klasa III TK – PIĘCIOLETNIE

L.P. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
1. Język polski III TK Język polski. Oblicza epok.cz. 2.2, 3.1

D. Chemperek,

A. Kalbarczyk,

D. Trzesniowski

 

WSiP

2. Język angielski podstawowy i rozszerzony III TK Focus 3, Second EditionStudent’s Book

Daniel Brayshaw, Sue Kay, Bartosz Michałowski, Dean Russel, Vaughan Jones

Pearson
3. Język angielski zawodowy III TK Career Paths: Food Service Industries V. Evans, J. Dooley, R. Hallum Express Publishing
4. Język niemiecki III TK Podręcznik z klasy II (Welttour Deutsch cz. 2) oraz Welttour Deutsch cz. 3 Nowa Era
5. Historia III TK Historia. Podręcznik. zakres podstawowy. klasa 3. Jarosław Czubaty, Piotr Szlanta WSiP
6. Podstawy przedsiębiorczości III TK Krok w przedsiębiorczość

Z. Makieła

T. Rachwał

Nowa Era
7. Geografia III TK

Oblicza geografii 3. Zakres rozszerzony.

Data wydania 19 lipca 2021r.

M. Świtoniak,

T. Wieczorek,

R. Malarz

Nowa Era
8. Matematyka III TK

Matematyka z plusem  GWO 2 oraz 3

Podręcznik do liceum i technikum. Zakres podstawowy

Małgorzata Dobrowolska, Marcin Karpiński, Jacek Lech GWO
9. Informatyka III TK

Informatyka na czasie.

Zakres podstawowy cz. III

J. Mazur Nowa Era
10. Biologia III TK

Biologia na czasie 3

Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres rozszerzony

Franciszek Dubert, Marek Guzik, Anna Helmin, Jolanta Holeczek, Stanisław Krawczyk, Władysław Zamachowski Nowa Era
11. Chemia III TK To jest chemia 1. Chemia ogólna i nieograniczona. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego
i technikum. Zakres podstawowy.
R. Hassa, A. Mrzigod, J. Mrzigod Nowa Era
11. Obsługa kelnerska III TK Obsługa kelnerska cz.2 R. Szajna WSiP
12. Technologia gastronomiczna III TK

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem

Cz .II reforma 2019

Małgorzata Konarzewska WSiP
13. Podstawy miksologii III TK Obsługa kelnerska cz.2 R. Szajna WSiP
14. Usługi kelnerskie III TK Usługi kelnerskie R. Szajna WSiP
15. Pracownia obsługi kelnerskiej III TK Obsługiwanie gości cz.2   R. Szajna            WSiP
16. Pracownia rozliczania usług kelnerskich III TK

Szkolny zestaw podręczników w Technikum
w roku szkolnym 2021/2022
klasa IV TŻiUG – 
 CZTEROLETNIE

L.P. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
1. Język polski IV TŻiUG Ciekawi świata. Język polski. Podręcznik cz. V

I. Łapińska, B. Maciejewska

J. Sadowska

 

Operon

2. Język angielski podstawowy i rozszerzony IV TŻiUG Kontynuacja podręcznika z klasy 3  

 

 

3. Język niemiecki IV TŻiUG Focus 3 zakres podstawowy A. Kryczyńska-Pham WSiP
4. Matematyka IV TŻiUG Teraz matura. Zbiór zadań i zestawów maturalnych W. Babiański,  L. Chańko Nowa Era
5. Biologia rozszerzona IV TŻiUG

Biologia na czasie 2. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych.

Zakres rozszerzony z dostępem do e-testów

F. Dubert, M. Jurgowiak,
M. Marko-Worłowska,

W. Zamachowski

Nowa Era
6. Historia i społeczeństwo IV TŻiUG

Ojczysty Panteon i ojczyste spory

 

Rządzący i rządzeni
Wojna i wojskowość

M. Markowicz, O.Pytlińska,
A. Wyroda

M. Markowicz, O. Pytlińska

WSiP
7. Zasady żywienia IV TŻiUG

Zasady żywienia kwalifikacja T. 15.1 część II

kontynuacja z kl. III

D. Czerwińska WSiP
8. Organizacja produkcji gastronomicznej IV TŻiUG Organizacja produkcji gastronomicznej kwalifikacja T.15.2 A. Kmiołek WSiP
9. Usługi gastronomiczne IV TŻiUG Usługi gastronomiczne R. Szajna WSiP
10. Pracownia planowania żywienia i produkcji gastronomicznej IV TŻiUG Pracownia organizacji żywienia-  kontynuacja z kl. III J. Duda, P. Krzywda WSiP
11. Pracownia obsługi klienta IV TŻiUG Obsługa klientów w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń – kontynuacja z kl. III R. Szajna, D. Ławniczak WSiP

Szkolny zestaw podręczników w Technikum
w roku szkolnym 2021/2022
klasa IV TL – 
 CZTEROLETNIE

L.P. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
1. Język polski IV TLog Ciekawi świata. Język polski. Podręcznik cz. V

I. Łapińska, B. Maciejewska

J. Sadowska

Operon
2. Język angielski podstawowy i rozszerzony IV TLog Kontynuacja podręcznika z klasy 3  
3. Język niemiecki IV TLog

Focus 2 zakres podstawowy – kontynuacja

oraz Focus 3

A. Kryczyńska-Pham WSiP
4. Matematyka IV TLog Teraz matura. Zbiór zadań i zestawów maturalnych W. Babiański,  L. Chańko Nowa Era
5. Historia i społeczeństwo IV TLog

Ojczysty Panteon i ojczyste spory

 

Rządzący i rządzeni
Wojna i wojskowość

M. Markowicz, O.Pytlińska, A. Wyroda

M. Markowicz, O. Pytlińska

WSiP
6. Geografia rozszerzona IV TLog Oblicza geografii 3

M. Więckowski

R. Malarz

Nowa Era
7. Logistyka transportu IV TLog

Organizacja transportu cz. 1 i cz. 2

(kontynuacja z kl. III)

J. Stolarski, J. Śliżewska,

P. Śliżewski, J. Stochaj

WSiP
8. Usługi logistyczno -transportowe IV TLog

Organizacja transportu cz. 1 i cz. 2

(kontynuacja z kl.  III)

J. Stolarski, J. Śliżewska,

P. Śliżewski, J. Stochaj

WSiP
9. Pracownia procesów transportowych IV TLog

Zbiór zadań z logistyki cz. 2

(kontynuacja z kl. III)

M. Knap

R. Kanap

WSiP
10. Pracownia procesów magazynowo-spedycyjnych IV TLog Testy przygotowujące do egzaminu- podręcznik zostanie podany we wrześniu

Szkolny zestaw podręczników w Technikum
w roku szkolnym 2021/2022
klasa IV TH – 
 CZTEROLETNIE

L.P. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
1. Język polski IV TH Ciekawi świata. Język polski. Podręcznik cz. V

I. Łapińska, B. Maciejewska

J. Sadowska

Operon
2. Język angielski podstawowy i rozszerzony IV TH Kontynuacja podręcznika z klasy 3
3. Język niemiecki IV TH

Focus 2 zakres podstawowy – kontynuacja

oraz Focus 3

A. Kryczyńska-Pham WSiP
4. Matematyka IV TH Teraz matura. Zbiór zadań i zestawów maturalnych W. Babiański,  L. Chańko Nowa Era
5. Historia i społeczeństwo IV TH

Ojczysty Panteon i ojczyste spory

 

Rządzący i rządzeni
Wojna i wojskowość

M. Markowicz, O.Pytlińska,

A. Wyroda

M. Markowicz, O. Pytlińska

WSiP
6. Geografia rozszerzona IV TH Oblicza geografii 3

M. Więckowski

R. Malarz

Nowa Era
7. Usługi dodatkowe w hotelarstwie IV TH Organizacja pracy w hotelarstwie T. 12 Tom II B. Cymańska – Garbowska,
D. Witrykus
WSiP/Rea
8. Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego IV TH Prowadzenie działalności gospodarczej T. Gorzelany, W. Aue WSiP
9. Usługi turystyczne IV TH Podstawy turystyki G. Leszka WSiP
10. Pracownia hotelarska IV TH Pracownia hotelarska kwalifikacja T.12 W. Dragoń,
B. Granecka-Wrzosek
WSiP

Szkolny zestaw podręczników w Technikum
w roku szkolnym 2021/2022
klasa IV TK – 
 CZTEROLETNIE

L.P. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
1. Język polski IV TK Ciekawi świata. Język polski. Podręcznik cz. V

I. Łapińska, B. Maciejewska

J. Sadowska

Operon
2. Język angielski podstawowy i rozszerzony IV TK Kontynuacja podręcznika z klasy 3
3. Język angielski zawodowy IV TK Career paths : Food service industry Virginia EvansJenny DooleyRyan Hayley Express Publishing
3. Język niemiecki IV TK

Focus 2 zakres podstawowy – kontynuacja

oraz Focus 3

A. Kryczyńska-Pham WSiP
4. Matematyka IV TK Teraz matura. Zbiór zadań i zestawów maturalnych W. Babiański,  L. Chańko Nowa Era
5. Historia i społeczeństwo IV TK

Ojczysty Panteon i ojczyste spory

 

Rządzący i rządzeni
Wojna i wojskowość

M. Markowicz, O.Pytlińska,

A. Wyroda

M. Markowicz, O. Pytlińska

WSiP
6. Geografia rozszerzona IV TK Oblicza geografii 3

M. Więckowski

R. Malarz

Nowa Era
7. Usługi gastronomiczne IV TK „Usługi kelnerskie”, R. Szajna WSiP
8. Psychologia pracy kelnera IV TK Wybrane zagadnienia z psychologii społecznej Hanna Hamer, Jan Wołoszyn
9. Podstawy barmaństwa IV TK Obsługa kelnerska cz. II R. Szajna WSiP
10. Pracownia usług gastronomicznych IV TK Organizowanie usług kelnerskich R. Szajna WSiP