Szkolny zestaw podręczników w Technikum – rok szkolny 2023/2024
klasa I TŻiUG
LP. | PRZEDMIOT | KLASA | PODRĘCZNIK | AUTOR | NAZWA WYDAWNICTWA |
1. | Język polski | I TŻiUG | Język polski. Oblicza epok cz.1.1 i 1.2NOWA EDYCJA |
D. Chemperek,
A. Kalbarczyk, D. Trześniowski |
WSiP |
2. | Język angielski | I TŻiUG | Impulse 2
(bez ćwiczeń) |
Catherine McBeth,
Patricia Reilly |
Macmillan |
3. | Język niemiecki | I TŻiUG | Welttour Deutsch 1 | S. Mróz – Dwornikowska | Nowa Era |
4. | Historia | I TŻiUG | Historia 1
NOWA EDYCJA |
M. N. Faszcza, R. Lolo,K. Wiśniewski |
WSiP |
5. | Historia i teraźniejszość |
I TŻiUG | Historia i teraźniejszość Podręcznik dla liceum i techników. Klasa 1, 1945-1979 |
W. Roszkowski | Biały Kruk |
6. | Matematyka | I TŻiUG | Matematyka 1
Poziom podstawowy |
W. Babiański,
L. Chańko, K. Wej |
Nowa Era |
7. | Informatyka | I TŻiUG | Informatyka na czasie
Zakres podstawowy cz.1 |
J. Mazur | Nowa Era |
8. | Biologia | I TŻiUG | Biologia na czasie 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres rozszerzony |
M. Guzik, R. Kozik,R. Matuszewska, W. Zamachowski |
Nowa Era |
9. | Chemia | I TŻiUG | To jest chemia 1. Chemia ogólna i nieograniczona. Podręcznik dla liceum ogólnokształ. i technikum. Zakres podstawowy. |
R. Hassa, A. Mrzigod, J. Mrzigod |
Nowa Era |
10. | Plastyka | I TŻiUG | Spotkanie ze sztuką
Zakres podstawowy |
N. Mrozkowiak
M. Ipczyńska-Budziak |
Nowa Era |
11. | Edukacja dla bezpieczeństwa |
I TŻiUG | Żyję i działam bezpiecznie
Zeszyt ćwiczeń |
J. Słoma
D. Słoma |
Nowa Era |
12. | Bezpieczeństwo i higiena pracy w gastronomii |
I TŻiUG | BHP w branży gastronomicznej | P. Dominik | WSiP |
13. | Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych | I TŻiUG | Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii |
A. Kasperek,
M. Kondratowicz |
WSiP |
14. | Technologia gastronomiczna | I TŻiUG | „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem” – Przygotowanie i wydawanie dań, Reforma 2019,cz. 1 i 2 |
Małgorzata Konarzewska | WSiP |
15. | Pracownia technologii gastronomicznej | I TŻiUG | „Sporządzanie potraw i napojów” cz. II |
A. Kmiołek-Gizara | WSiP |
Szkolny zestaw podręczników w Technikum – rok szkolny 2023/2024
klasa II TŻiUG
LP. | PRZEDMIOT | KLASA | PODRĘCZNIK | AUTOR | NAZWA WYDAWNICTWA |
1. | Język polski | II TŻiUG | Oblicza epok cz. II 1. 2
Oblicza epok cz. III 2.1 |
D. Chemberek
A. Kalbarczyk D. Trześniowski |
WSiP |
2. | Język angielski | II TŻiUG | Podręcznik z klasy I | ||
3. | Język angielski zawodowy | II TŻiUG | Career Paths Cooking | Virginia Evans, Jenny Dooley, Ryan Hayley |
Express Publishing |
4. | Język niemiecki | II TŻiUG | Welttour Deutsch cz. 2 | S. Mróz-Dwornikowska | Nowa Era |
5. | Historia | II TŻiUG | Historia II | J. Choińska-Mika
P. Szlachta K. Zielińska |
WSiP |
6. | Historia i teraźniejszość | II TŻiUG | Historia i teraźniejszość
1945-1979 |
Wojciech Roszkowski | Biały Kruk |
7. | Podstawy przedsiębiorczości | II TŻiUG | Krok w przedsiębiorczość |
Z. Makieła
T. Rachwał |
Nowa Era |
8. | Biologia | II TŻiUG | Biologia na czasie 2.
Zakres rozszerzony |
M. Guzik | Nowa Era |
9. | Chemia | II TŻiUG | Chemia
Program podstawowy |
R. Hassa
A. Mrzigod J. Mrzigod |
Nowa Era |
10. | Matematyka | II TŻiUG | Matematyka 2 zakres podstawowy |
W. Babiański
L. Chańko D. Ponczek |
Nowa Era |
11. | Informatyka | II TŻiUG | Informatyka na czasie.
Zakres podstawowy cz. II |
J. Mazur | Nowa Era |
12. | Technologia gastronomiczna | II TŻiUG | „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem” – Przygotowanie i wydawanie dań, Reforma 2019, cz. 1 i 2 |
Małgorzata Konarzewska | WSiP |
13. | Pracownia technologii gastronomicznej | II TŻiUG | „Sporządzanie potraw i napojów” cz. II |
Anna Kmiołek-Gizara |
WSiP |
14. | Zasady żywienia człowieka | II TŻiUG | Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia cz. I Reforma 2019 |
B. Przygoda
H. Kunachowicz |
WSiP
Wyd. I 2020 |
Szkolny zestaw podręczników w Technikum – rok szkolny 2023/2024
klasa III TŻiUG
LP. | PRZEDMIOT | KLASA | PODRĘCZNIK | AUTOR | NAZWA WYDAWNICTWA |
1. | Język polski | III TŻiUG | Język polski 2.1 Oblicza epok cz. 2.2 |
D. Chemperek,
A. Kalbarczyk, D. Trześniowski |
WSiP |
2. | Język angielski podstawowy i rozszerzony |
III TŻiUG | Student’s Book
Focus 3 (second edition) |
Daniel Brayshow,
|
Pearson |
3. | Język angielski zawodowy | III TŻiUG | Cooking | V. Evans, J. Dooley, R. Hayley |
Express Publishing |
4. | Język niemiecki | III TŻiUG | Welttour Deutsch cz. 3 | S. Mróz-Dwornikowska | Nowa Era |
5. | Historia | III TŻiUG | Historia. Podręcznik zakres podstawowy klasa 3. |
J. Czubaty, P. Szlanta | WSiP |
6. | Podstawy przedsiębiorczości | III TŻiUG | Krok w przedsiębiorczość |
Z. Makieła
T. Rachwał |
Nowa Era |
7. | Geografia | III TŻiUG | Oblicza geografii 1. Zakres podstawowy. |
R. Malarz,
M. Więckowski |
Nowa Era |
8. | Fizyka | III TŻiUG | Odkryć fizykę 1, 2 Podręcznik ze zbiorem zadań dla liceum i technikum. Zakres podstawowy. |
M. Braun, W. Śliwa | Nowa Era |
9. | Matematyka | III TŻiUG | Matematyka 3 Zakres podstawowy |
W. Babiański, L. Chańko, Z. Wesołowska |
Nowa Era |
10. | Informatyka | III TŻiUG | Informatyka na czasie.
Zakres podstawowy cz. III |
J. Mazur | Nowa Era |
11. | Biologia | III TŻiUG | Biologia na czasie 3 Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres rozszerzony (oraz podr. z klasy II) |
F. Dubert, M. Guzik, A. Helmin, J. Holeczek, S. Krawczyk, W. Zamachowski |
Nowa Era |
12. | Technologia gastronomiczna | III TŻiUG | Technologia gastronomiczna cz. II
Reforma 2019 Przygotowanie |
A. Konarzewska | WSiP |
13. | Zasady żywienia człowieka | III TŻiUG | Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia cz. 1 Reforma 2019 |
B. Przygoda
H. Kunachowicz |
WSiP |
14. | Planowanie żywienia człowieka i produkcji gastronomicznej | III TŻiUG | Podręcznik zostanie podany we wrześniu | — | — |
15. | Usługi gastronomiczne i cateringowe |
III TŻiUG | Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
cz.2. HGT.12 |
J. Duda
M. Zienkiewicz |
WSiP |
16. | Pracownia technologii gastronomicznej | III TŻiUG | Procesy technologiczne w gastronomii.Zeszyt ćwiczeń nr 2 |
L. Górska
I. Namysław |
WSiP, Rea |
Szkolny zestaw podręczników w Technikum – rok szkolny 2023/2024
klasa IV TŻiUG
LP. | PRZEDMIOT | KLASA | PODRĘCZNIK | AUTOR | NAZWA WYDAWNICTWA |
1. | Język polski | IV TŻiUG | Język polski. Oblicza epok cz.2.2,cz.3.1, cz.3.2 |
D. Trześniowski
A. Kalbarczyk D. Chemperek |
WSiP |
2. | Język angielski podstawowy | IV TŻiUG | Repetytorium poziom podstawowy i rozszerzony |
M. Rosińska
L. Edwards |
Macmillan |
3. | Język niemiecki | IV TŻiUG | Welttour Deutsch 4 | S. Mróz-Dwornikowska | Nowa Era |
4. | Historia | IV TŻiUG | Historia. Podręcznik. Klasa 4. Zakres podstawowy. Reforma 2019 |
P. Szlanta A. Zawistowski |
WSiP |
5. | Wiedza o społeczeństwie | IV TŻiUG | Wiedza o społeczeństwie
Zakres podstawowy |
B. Surmacz, J. Maleska Z. Smutek | Operon |
6. | Geografia | IV TŻiUG | Oblicza geografii 2 Zakres podstawowy |
T. Rachwał, R. Uliszak
K. Wiedermann |
Nowa Era |
7. | Fizyka | IV TŻiUG | Odkryć fizykę 3 Podręcznik ze zbiorem zadań dla liceum i technikum. Zakres podstawowy. |
M. Braun W. Śliwa |
Nowa Era |
8. | Matematyka | IV TŻiUG | Matematyka 4
Zakres podstawowy |
W. Babiański, L. Chańko
J. Czarnowska I. Wesołowska |
Nowa Era |
9. | Biologia rozszerzona | IV TŻiUG | „Biologia na czasie 3”
„Biologia na czasie 4” |
F. Dubert, M. Guzik,
A. Helmin, J. Holeczek
F. Dubert, M. Junkowiak, |
Nowa Era |
10. | Planowanie żywienia człowieka i produkcji gastronomicznej | IV TŻiUG | Podręcznik będzie podany we wrześniu | — | — |
11. | Usługi gastronomiczne i cateringowe |
IV TŻiUG | Organizacja żywienia i usług gastronomicznychcz.2. HGT.12 |
J. Duda, M. Zienkiewicz |
WSiP |
12. | Język angielski zawodowy | IV TŻiUG | Kontynuacja podręcznika z klasy III
|
||
13. | Informatyka w gastronomii | IV TŻiUG | Podręcznik będzie podany we wrześniu |
— | — |
14. | Pracownia planowania żywienia i organizacji gastronomii |
IV TŻiUG | Podręcznik będzie podany we wrześniu |
— | — |
15. | Pracownia usług i obsługi konsumenta |
IV TŻiUG | „Obsługa klientów w gastronomii” |
R. Szajna | WSiP |
16. | Pracownia baristyki | IV TŻiUG | Podręcznik będzie podany we wrześniu |
— | — |
17. | Podstawy żywienia dietetycznego | IV TŻiUG | Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.Zasady żywienia cz. 1Reforma 2019 |
B. Przygoda,
H. Kunackowicz |
WSiP |
Szkolny zestaw podręczników w Technikum – rok szkolny 2023/2024
klasa V TŻiUG
LP. | PRZEDMIOT | KLASA | PODRĘCZNIK | AUTOR | NAZWA WYDAWNICTWA |
1. | Język polski | V TŻiUG | Język polski. Oblicza epok. cz. 4 |
D. Trześniowski
A. Kalbarczyk D. Chemperek |
WSiP |
2. | Język angielski | V TŻiUG | Repetytorium poziom podstawowy i rozszerzony |
M. Rosińska
L. Edwards |
Macmillan |
3. | Język niemiecki | V TŻiUG | Welttour Deutsch cz. 4 | S. Mróz-Dwornikowska | Nowa Era |
4. | Historia | V TŻiUG | Kontynuacja podręcznika z klasy IV | P. Szlanta A. Zawistowski |
WSiP |
5. | Wiedza o społeczeństwie | V TŻiUG | Wiedza o społeczeństwie 2 | B. Surmacz J. Maleska Z. Smutek | Operon |
6. | Matematyka | V TŻiUG | Teraz matura
Matematyka poziom podstawowy. Zbiór zadań maturalnych |
W. Babiański
L. Chańko J. Czarnowska |
Nowa Era |
7. | Biologia rozszerzona | V TŻiUG | Podręcznik będzie podany we wrześniu | ||
8. | Pracownia planowania żywienia i organizacji gastronomii | V TŻiUG | Kontynuacja podr. z kl. IV | — | — |
9. | Pracownia usług i obsługi konsumenta | V TŻiUG | Pracownia obsługi klienta | R. Szajna | WSiP |
10. | Podstawy żywienia dietetycznego | V TŻiUG | Organizacja żywienia i usług gastronomicznych cz. 1
Zasady żywienia |
B. Przygoda
H. Kunachowicz |
WSiP |
11. | Pracownia cukiernicza | V TŻiUG | Podręcznik będzie podany we wrześniu | — | — |
Szkolny zestaw podręczników w Technikum – rok szkolny 2023/2024
klasa V TH
LP. | PRZEDMIOT | KLASA | PODRĘCZNIK | AUTOR | NAZWA WYDAWNICTWA | |
1. | Język polski | V TH | Język polski. Oblicza epok. cz. 4 |
D. Trześniowski
A. Kalbarczyk D. Chemperek |
WSiP | |
2. | Język angielski | V TH | Repetytorium poziom podstawowy i rozszerzony |
M. Rosińska
L. Edwards |
Macmillan | |
3. | Język niemiecki | V TH | Welttour Deutsch cz. 4 | S. Mróz-Dwornikowska | Nowa Era | |
4. | Historia | V TH | Kontynuacja podręcznika z klasy IV | P. Szlanta A. Zawistowski |
WSiP | |
5. | Wiedza o społeczeństwie | V TH | Wiedza o społeczeństwie 2 | B. Surmacz J. Maleska Z. Smutek | Operon | |
6. | Matematyka | V TH | Teraz matura
Matematyka poziom podstawowy. Zbiór zadań maturalnych |
W. Babiański
L. Chańko J. Czarnowska |
Nowa Era | |
7. | Geografia rozszerzona | V TH | Podręcznik będzie podany we wrześniu | — | — | |
8. | Rezerwacja usług hotelarskich | V TH | Kontynuacja podr. z kl. IV | — | — | |
9. | Obsługa gości w recepcji |
V TH | Kontynuacja podr. z kl. IV | — | — | |
10. | Pracownia obsługi gości w recepcji |
V TH | Kontynuacja podr. z kl. IV | — | — | |
11. | Usługi kelnerskie | V TH |
|
|||
12. | Pracownia usług kelnerskich | V TH |
|
Szkolny zestaw podręczników w Technikum – rok szkolny 2023/2024
klasa V TUK
L.P. | PRZEDMIOT | KLASA | PODRĘCZNIK | AUTOR | NAZWA WYDAWNICTWA | |
1. | Język polski | V TUK | Język polski. Oblicza epok. cz. 4 |
D. Trześniowski
A. Kalbarczyk D. Chemperek |
WSiP | |
2. | Język angielski podstawowy | V TUK | Repetytorium poziom podstawowy i rozszerzony |
M. Rosińska
L. Edwards |
Macmillan | |
3. | Język niemiecki | V TUK | Welttour Deutsch cz. 4 | S. Mróz-Dwornikowska | Nowa Era | |
4. | Historia | V TUK | Kontynuacja podręcznika z klasy IV | P. Szlanta A. Zawistowski |
WSiP | |
5. | Wiedza o społeczeństwie | V TUK | Wiedza o społeczeństwie 2 | B. Surmacz J. Maleska Z. Smutek | Operon | |
6. | Matematyka | V TUK | Teraz matura
Matematyka poziom podstawowy. Zbiór zadań maturalnych |
W. Babiański
L. Chańko J. Czarnowska |
Nowa Era | |
7. | Geografia rozszerzona | V TUK | Podręcznik będzie podany we wrześniu | — | — | |
8. | Usługi kelnerskie | V TUK |
|
|||
9. | Język angielski zawodowy | V TUK | Podręcznik będzie podany we wrześniu
|
|||
10. | Pracownia usług kelnerskich | V TUK |
|
|||
11. | Pracownia miksologii | V TUK |
|
|||
12. | Pracownia baristyki | V TUK |
|
Szkolny zestaw podręczników w Technikum
klasy I TŻiUG, rok szkolny 2022/2023
PIĘCIOLETNIE
L.P. | PRZEDMIOT | KLASA | PODRĘCZNIK | AUTOR | NAZWA WYDAWNICTWA |
1. | Język polski | I TŻiUG | Język polski. Oblicza epok.cz. 1.1 i 1.2NOWA EDYCJA |
D. Chemperek,
A. Kalbarczyk, D. Trześniowski |
WSiP |
2. | Język angielski | I TŻiUG | Impulse 2
(bez ćwiczeń) |
Catherine McBeth,
Patricia Reilly |
Macmillan |
3. | Język niemiecki | I TŻiUG | Welttour Deutsch 1 | S. Mróz – Dwornikowska | Nowa Era |
4. | Historia | I TŻiUG | Historia 1
NOWA EDYCJA |
M. N. Faszcza, R. Lolo,K. Wiśniewski |
WSiP |
5. | Historia i teraźniejszość | I TŻiUG | Historia i teraźniejszość Podręcznik dla liceum i techników. Klasa 1, 1945-1979 |
W. Roszkowski | Biały Kruk |
6. | Matematyka | I TŻiUG | Matematyka 1
Poziom podstawowy |
W. Babiański,
L. Chańko, K. Wej |
Nowa Era |
7. | Informatyka | I TŻiUG | Informatyka na czasie
Zakres podstawowy cz.1 |
J. Mazur | Nowa Era |
8. | Biologia | I TŻiUG | Biologia na czasie 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres rozszerzony |
M. Guzik, R. Kozik,R. Matuszewska, W. Zamachowski |
Nowa Era |
9. | Chemia | I TŻiUG | To jest chemia 1. Chemia ogólna i nieograniczona. Podręcznik dla liceum ogólnokształ.i technikum. Zakres podstawowy. |
R. Hassa, A. Mrzigod, J. Mrzigod |
Nowa Era |
10. | Plastyka | I TŻiUG | Spotkanie ze sztuką
Zakres podstawowy |
N. Mrozkowiak
M. Ipczyńska – Budziak |
Nowa Era |
11. | Edukacja dla bezpieczeństwa | I TŻiUG | Żyję i działam bezpiecznie
Zeszyt ćwiczeń |
J. Słoma
D. Słoma, |
Nowa Era |
12. | Bezpieczeństwo i higiena pracy w gastronomii |
I TŻiUG | BHP w branży gastronomicznej | P. Dominik | WSiP |
13. | Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych | I TŻiUG | Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii |
A. Kasperek,
M. Kondratowicz |
WSiP |
14. | Technologia gastronomiczna | I TŻiUG | „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem” – Przygotowanie i wydawanie dań, Reforma 2019,cz. 1 i 2 |
Małgorzata Konarzewska | WSiP |
15.. | Pracownia technologii gastronomicznej | I TŻiUG | WSiP |
Szkolny zestaw podręczników w Technikum
klasy II TŻiUG, rok szkolny 2022/2023
PIĘCIOLETNIE
L.P. | PRZEDMIOT | KLASA | PODRĘCZNIK | AUTOR | NAZWA WYDAWNICTWA |
Język polski | II TŻiUG | Oblicza epok cz. II 1. 2
Oblicza epok cz. III 2.1 (podręcznik dostępny |
D. Chemberek
A. Kalbarczyk D. Trześniowski |
WSiP |
|
Język angielski | II TŻiUG | Podręcznik z klasy I | |||
Język angielski zawodowy | II TŻiUG | Career Paths Cooking | Virginia Evans, Jenny Dooley, Ryan Hayley |
Express Publishing | |
4. | Język niemiecki | II TŻiUG | Welttour Deutsch cz. 2 | S. Mróz-Dwornikowska | Nowa Era |
5. | Historia | II TŻiUG | Historia II | J. Choińska-Mika
P. Szlachta K. Zielińska |
WSiP |
6. | Podstawy przedsiębiorczości | II TŻiUG | Krok w przedsiębiorczość |
Z. Makieła
T. Rachwał |
Nowa Era |
7. | Biologia | II TŻiUG | Biologia na czasie 2.
Zakres rozszerzony |
M. Guzik | Nowa Era |
8. | Chemia | II TŻiUG | Chemia
Program podstawowy |
R. Hassa
A. Mrzigod J. Mrzigod |
Nowa Era |
9. | Matematyka | II TŻiUG | Matematyka 2 zakres podstawowy |
W. Babiański
L. Chańko D. Ponczek |
Nowa Era |
10. | Informatyka | II TŻiUG | Informatyka na czasie.
Zakres podstawowy |
J. Mazur | Nowa Era |
11. | Technologia gastronomiczna | II TŻiUG | „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem” – Przygotowanie i wydawanie dań, Reforma 2019, cz. 1 i 2, |
Małgorzata Konarzewska | WSiP |
12. | Pracownia technologii gastronomicznej | II TŻiUG | „Sporządzanie potraw i napojów” cz.II |
Anna Kmiołek-Gizara |
WSiP |
13. | Zasady żywienia człowieka | II TŻiUG | Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia cz. I Reforma 2019 |
B. Przygoda
H. Kunachowicz |
WSiP
Wyd. I 2020 |
Szkolny zestaw podręczników w Technikum
w roku szkolnym 2022/2023
klasa III TŻiUG – PIĘCIOLETNIE
L.P. | PRZEDMIOT | KLASA | PODRĘCZNIK | AUTOR | NAZWA WYDAWNICTWA |
Język polski | III TŻiUG | Język polski. Oblicza epok.cz. 2.2, 3.1 |
D. Chemperek,
A. Kalbarczyk, D. Trześniowski |
WSiP |
|
Język angielski podstawowy i rozszerzony |
III TŻiUG | Student’s Book
Impulse 3 |
Catherine McBeth, Patricia Reilly |
Macmillan | |
Język angielski zawodowy | III TŻiUG | Cooking | V. Evans, J. Dooley, R. Hayley |
Express Publishing | |
Język niemiecki | III TŻiUG | Welttour Deutsch cz. 3 | S. Mróz-Dwornikowska | Nowa Era | |
Historia | III TŻiUG | Historia. Podręcznik. zakres podstawowy klasa 3. | Jarosław Czubaty, Piotr Szlanta |
WSiP | |
Podstawy przedsiębiorczości | III TŻiUG | Krok w przedsiębiorczość |
Z. Makieła
T. Rachwał |
Nowa Era | |
Geografia | III TŻiUG | Oblicza geografii 1. Zakres podstawowy. | R. Malarz,
M. Więckowski |
Nowa Era | |
Fizyka | III TŻiUG | Odkryć fizykę 1. Podręcznik ze zbiorem zadań dla liceum i technikum. Zakres podstawowy. |
M. Braun
W. Śliwa |
Nowa Era | |
Matematyka | III TŻiUG | Matematyka 3 Zakres podstawowy |
W. Babiański, L. Chańko, Z Wesołowska | Nowa Era | |
10. | Informatyka | III TŻiUG | Informatyka na czasie.
Zakres podstawowy |
J. Mazur | Nowa Era |
11. | Biologia | III TŻiUG | Biologia na czasie 3
Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego |
Franciszek Dubert, Marek Guzik, Anna Helmin, Jolanta Holeczek, Stanisław Krawczyk, Władysław Zamachowski |
Nowa Era
oraz podr. z klasy II |
12. | Technologia gastronomiczna | III TŻiUG | Technologia gastronomiczna cz. I
Reforma 2019 Przygotowanie |
A. Konarzewska | WSiP |
13. | Zasady żywienia człowieka | III TŻiUG | Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia cz. 1 Reforma 2019 |
B. Przygoda
H. Kunachowicz |
WSiP |
14. | Planowanie żywienia człowieka i produkcji gastronomicznej | III TŻiUG | Podręcznik zostanie podany we wrześniu | ||
15. | Usługi gastronomiczne i cateringowe |
III TŻiUG | Organizacja żywienia i usług gastronomicznych | Joanna Duda
Marzena Zienkiewicz |
WSiP |
16. | Pracownia technologii gastronomicznej | III TŻiUG | Procesy technologiczne w gastronomii.
Zeszyt ćwiczeń nr 2 |
L. Górska
I. Namysław |
WSiP, Rea |
Szkolny zestaw podręczników w Technikum
w roku szkolnym 2022/2023
klasa IV TŻiUG – CZTEROLETNI
L.P. | PRZEDMIOT | KLASA | PODRĘCZNIK | AUTOR | NAZWA WYDAWNICTWA |
1. | Język polski | IV TŻiUG | Ciekawi świata. Język polski. Podręcznik cz. V |
I. Łapińska, B. Maciejewska |
J. Sadowska
Operon
2.Język angielski podstawowy i rozszerzonyIV TŻiUGKontynuacja podręcznika
z klasy 3
3.Język niemieckiIV TŻiUGWelttour Deutsch 3S. Mróz- DwornikowskaWSiP4.MatematykaIV TŻiUGTeraz matura.
Zbiór zadań i zestawów maturalnychW. Babiański,
L. ChańkoNowa Era5.Biologia rozszerzonaIV TŻiUGBiologia na czasie 2
oraz Biologia na czasie3. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych.
Zakres rozszerzony
z dostępem do e-testówF. Dubert,
M. Jurgowiak,
M. Marko-Worłowska,
W. ZamachowskiNowa Era6.Historia i społeczeństwoIV TŻiUGOjczysty Panteon
i ojczyste spory
Rządzący i rządzeni
Wojna i wojskowośćM. Markowicz, O.Pytlińska,
A. Wyroda
M. Markowicz,
O. PytlińskaWSiP7.Zasady żywieniaIV TŻiUG
Zasady żywienia kwalifikacja T. 15.1 część II
kontynuacja z kl. III
D. CzerwińskaWSiP8.Organizacja produkcji gastronomicznejIV TŻiUGOrganizacja produkcji gastronomicznej kwalifikacja T.15.2A. KmiołekWSiP9.Usługi gastronomiczneIV TŻiUGUsługi gastronomiczneR. SzajnaWSiP10.Pracownia planowania żywienia i produkcji gastronomicznejIV TŻiUGPracownia organizacji żywienia – kontynuacja
z kl. IIIJ. Duda, P. KrzywdaWSiP11.Pracownia obsługi klientaIV TŻiUGObsługa klientów w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń – kontynuacja
z kl. IIIR. Szajna, D. ŁawniczakWSiP12.Podstawy dietetykiIV TŻiUG
Szkolny zestaw podręczników w Technikum
w roku szkolnym 2022/2023
klasa IV TK – CZTEROLETNIE
L.P. | PRZEDMIOT | KLASA | PODRĘCZNIK | AUTOR | NAZWA WYDAWNICTWA |
1. | Język polski | IV TK | Ciekawi świata. Język polski. Podręcznik cz. V |
I. Łapińska, B. Maciejewska |
J. SadowskaOperon2.Język angielski
podstawowy i rozszerzonyIV TKKontynuacja podręcznika z klasy 3
3.Język angielski zawodowyIV TKCareer paths : Food service industryVirginia Evans,
Jenny Dooley,
Ryan HayleyExpress Publishing3.Język niemieckiIV TKWelttour Deutsch 3S. Mróz-DwornikowskaWSiP4.MatematykaIV TKTeraz matura.
Zbiór zadań
i zestawów maturalnychW. Babiański,
L. ChańkoNowa Era5.Historia i społeczeństwoIV TKOjczysty Panteon
i ojczyste spory
Rządzący i rządzeni
Wojna i wojskowość
M. Markowicz, O.Pytlińska,
A. Wyroda
M. Markowicz,
O. Pytlińska
WSiP6.
Biologia
rozszerzona
IV TK
Biologia na czasie
cz. 2 i 3
zakres rozszerzony
F. Dubert, M. Jurgowiak,
M. Marko
Nowa Era7.Usługi gastronomiczneIV TK„Usługi kelnerskie”,R. SzajnaWSiP8.Psychologia pracy kelneraIV TKWybrane zagadnienia
z psychologii społecznejHanna Hamer,
Jan Wołoszyn
9.Podstawy barmaństwaIV TKObsługa kelnerska cz. IIR. SzajnaWSiP10.Pracownia usług gastronomicznychIV TKOrganizowanie usług kelnerskichR. SzajnaWSiP
Szkolny zestaw podręczników w Technikum
w roku szkolnym 2022/2023
klasa IV TŻiUG – PIĘCIOLETNIE
L.P. |
PRZEDMIOT |
KLASA |
PODRĘCZNIK |
AUTOR |
NAZWA WYDAWNICTWA |
1. |
Język polski |
IV TŻiUG |
Ciekawi świata. |
I. Łapińska, J. Sadowska |
Operon |
2. |
Język angielski podstawowy |
IV TŻiUG |
Repetytorium |
Marta Rosińska Lynda Edwards |
Macmillan |
3. |
Język niemiecki |
IV TŻiUG |
Welttour Deutsch 3 |
S. Mróz-Dwornikowska |
Nowa Era |
4. |
Historia |
IV TŻiUG |
Historia. Podręcznik. Klasa 4. Zakres podstawowy. Reforma 2019 |
P. Szlanta A. Zawistowski |
WSiP |
5. |
Wiedza o społeczeństwie |
IV TŻiUG |
Wiedza o społeczeństwie Zakres podstawowy |
Beata Surmacz Jan Maleska Zbigniew Smutek |
Operon |
6. |
Geografia |
IV TŻiUG |
Oblicza geografii 2 Zakres podstawowy |
Tomasz Rachwał Radosław Uliszak Krzysztof Wiedermann |
Nowa Era |
7. |
Fizyka |
IV TŻiUG |
Odkryć fizykę .3 Podręcznik ze zbiorem zadań dla liceum |
M. Braun W. Śliwa |
Nowa Era |
8. |
Matematyka |
IV TŻiUG |
Matematyka z plusem 4 |
M. Dobrowolska M. Karpiński J. Lech |
GWO |
9. |
Biologia rozszerzona |
IV TŻiUG |
„Biologia na czasie 3” „Biologia na czasie 4” |
F. Dubert, M. Guzik, A. Helmin, J.Holeczek F. Dubert, |
Nowa Era |
10. |
Planowanie żywienia człowieka i produkcji gastronomicznej |
IV TŻiUG |
Podręcznik zostanie podany we wrześniu |
|
|
11. |
Usługi gastronomiczne |
IV TŻiUG |
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych |
Joanna Duda, |
WSiP |
12. |
Język angielski zawodowy |
IV TŻiUG |
Career paths : Food service industry |
Express Publishing |
|
13. |
Informatyka w gastronomii |
IV TŻiUG |
Podręcznik będzie podany |
||
14. |
Pracownia planowania żywienia |
IV TŻiUG |
Podręcznik będzie podany we wrześniu |
||
15. |
Pracownia usług i obsługi konsumenta |
IV TŻiUG |
„Obsługa klientów |
R. Szajna |
WSiP |
16. |
Pracownia baristyki |
IV TŻiUG |
Podręcznik będzie podany |
||
17. |
Podstawy żywienia dietetycznego |
IV TŻiUG |
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia cz. 1 Reforma 2019 |
B. Przygoda, H. Kunackowicz |
WSiP |
Szkolny zestaw podręczników w Technikum
w roku szkolnym 2022/2023
klasa IV TH – PIĘCIOLETNIE
L.P. |
PRZEDMIOT |
KLASA |
PODRĘCZNIK |
AUTOR |
NAZWA WYDAWNICTWA |
1. |
Język polski |
IV TH |
Ciekawi świata.
|
I. Łapińska, J. Sadowska |
Operon |
2. |
Język angielski podstawowy |
IV TH |
Repetytorium poziom podstawowy |
Marta Rosińska Lynda Edwards |
Macmillan |
3. |
Język niemiecki |
IV TH |
Welttour Deutsch 3 |
S. Mróz-Dwornikowska |
Nowa Era |
4. |
Historia |
IV TH |
Historia. Podręcznik. Klasa 4. Zakres podstawowy. Reforma 2019 |
P. Szlanta A. Zawistowski |
WSiP |
5. |
Wiedza o społeczeństwie |
IV TH |
Wiedza o społeczeństwie Zakres podstawowy |
Beata Surmacz Jan Maleska Zbigniew Smutek |
Operon |
6. |
Biologia |
IV TH |
„Biologia na czasie 2” Zakres podstawowy |
|
Nowa Era |
7. |
Chemia |
IV TH |
Chemia II |
R. Hassa A. Mrzigod |
Nowa Era |
8. |
Matematyka |
IV TK |
Matematyka z plusem 4 |
M. Dobrowolska |
GWO |
9. |
Geografia rozszerzona |
IV TH |
Oblicza geografii 4 |
M. Więckowski R. Malarz |
Nowa Era |
10. |
Pracownia usług kelnerskich |
IV TH |
Podręcznik będzie podany
|
||
11. |
Rezerwacja usług hotelarskich |
IV TH |
Realizacja usług
|
Barbara |
WSiP |
12. |
Obsługa gości |
IV TH |
Realizacja usług |
Barbara |
WSiP |
13. |
Pracownia obsługi gości |
IV TH |
Podręcznik będzie podany we wrześniu |
||
14. |
Pracownia języka angielskiego zawodowego |
IV TH |
„How can I help you” |
Dorota Nowakowska, Joanna |
WSiP |
Szkolny zestaw podręczników w Technikum
w roku szkolnym 2022/2023
klasa IV TUK- PIĘCIOLETNIE
L.P. |
PRZEDMIOT |
KLASA |
PODRĘCZNIK |
AUTOR |
NAZWA WYDAWNICTWA |
1. |
Język polski |
IV TUK |
Ciekawi świata.
|
I. Łapińska, J. Sadowska |
Operon |
2. |
Język angielski podstawowy |
IV TUK |
Repetytorium poziom podstawowy |
Marta Rosińska Lynda Edwards |
Macmillan |
3. |
Język niemiecki |
IV TUK |
Welttour Deutsch 3 |
S. Mróz-Dwornikowska |
Nowa Era |
4. |
Historia |
IV TUK |
Historia. Podręcznik. Klasa 4. Zakres podstawowy. Reforma 2019 |
P. Szlanta A. Zawistowski |
WSiP |
5. |
Wiedza o społeczeństwie |
IV TUK |
Wiedza o społeczeństwie Zakres podstawowy |
Beata Surmacz Jan Maleska Zbigniew Smutek |
Operon |
6. |
Biologia |
IV TUK |
„Biologia na czasie 2” Zakres podstawowy |
|
Nowa Era |
7. |
Chemia |
IV TUK |
Chemia II |
R. Hassa A. Mrzigod |
Nowa Era |
8. |
Matematyka |
IV TUK |
Matematyka z plusem 4 |
M. Dobrowolska J. Lech |
GWO |
9. |
Geografia rozszerzona
|
IV TUK |
Oblicza geografii 4 |
M. Więckowski R. Malarz |
Nowa Era |
10. |
Usługi kelnerskie |
IV TUK |
Usługi kelnerskie |
R. Szajna |
WSiP |
11. |
Język angielski zawodowy |
IV TUK |
Career paths : Food service industry |
Express Publishing |
|
12. |
Pracownia usług kelnerskich |
IV TUK |
Organizacja usług kelnerskich. Zeszyt ćwiczeń |
R. Szajna |
WSiP |
13. |
Pracownia rozliczania usług kelnerskich |
IV TUK |
Organizacja usług kelnerskich. Zeszyt ćwiczeń |
R. Szajna |
WSiP |
14. |
Pracownia miksologii |
IV TUK |
Podręcznik będzie podany we wrześniu |
||
15. |
Pracownia baristyki |
IV TUK |
Podręcznik będzie podany we wrześniu |