Szkolny zestaw podręczników w Technikum
klasy I TŻiUG, rok szkolny 2022/2023
PIĘCIOLETNIE
L.P. | PRZEDMIOT | KLASA | PODRĘCZNIK | AUTOR | NAZWA WYDAWNICTWA |
1. | Język polski | I TŻiUG | Język polski. Oblicza epok.cz. 1.1 i 1.2 NOWA EDYCJA |
D. Chemperek,
A. Kalbarczyk, D. Trześniowski |
WSiP |
2. | Język angielski | I TŻiUG | Impulse 2
(bez ćwiczeń) |
Catherine McBeth,
Patricia Reilly |
Macmillan |
3. | Język niemiecki | I TŻiUG | Welttour Deutsch 1 | S. Mróz – Dwornikowska | Nowa Era |
4. | Historia | I TŻiUG | Historia 1
NOWA EDYCJA |
M. N. Faszcza, R. Lolo, K. Wiśniewski |
WSiP |
5. | Historia i teraźniejszość | I TŻiUG | Historia i teraźniejszość Podręcznik dla liceum i techników. Klasa 1, 1945-1979 |
W. Roszkowski | Biały Kruk |
6. | Matematyka | I TŻiUG | Matematyka 1
Poziom podstawowy |
W. Babiański,
L. Chańko, K. Wej |
Nowa Era |
7. | Informatyka | I TŻiUG | Informatyka na czasie
Zakres podstawowy cz.1 |
J. Mazur | Nowa Era |
8. | Biologia | I TŻiUG | Biologia na czasie 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres rozszerzony |
M. Guzik, R. Kozik, R. Matuszewska, W. Zamachowski |
Nowa Era |
9. | Chemia | I TŻiUG | To jest chemia 1. Chemia ogólna i nieograniczona. Podręcznik dla liceum ogólnokształ.i technikum. Zakres podstawowy. |
R. Hassa, A. Mrzigod, J. Mrzigod |
Nowa Era |
10. | Plastyka | I TŻiUG | Spotkanie ze sztuką
Zakres podstawowy |
N. Mrozkowiak
M. Ipczyńska – Budziak |
Nowa Era |
11. | Edukacja dla bezpieczeństwa | I TŻiUG | Żyję i działam bezpiecznie
Zeszyt ćwiczeń |
J. Słoma
D. Słoma, |
Nowa Era |
12. | Bezpieczeństwo i higiena pracy w gastronomii |
I TŻiUG | BHP w branży gastronomicznej | P. Dominik | WSiP |
13. | Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych | I TŻiUG | Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii |
A. Kasperek,
M. Kondratowicz |
WSiP |
14. | Technologia gastronomiczna | I TŻiUG | „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem” – Przygotowanie i wydawanie dań, Reforma 2019,cz. 1 i 2 |
Małgorzata Konarzewska | WSiP |
15.. | Pracownia technologii gastronomicznej | I TŻiUG | WSiP |
Szkolny zestaw podręczników w Technikum
klasy II TŻiUG, rok szkolny 2022/2023
PIĘCIOLETNIE
L.P. | PRZEDMIOT | KLASA | PODRĘCZNIK | AUTOR | NAZWA WYDAWNICTWA |
Język polski | II TŻiUG | Oblicza epok cz. II 1. 2
Oblicza epok cz. III 2.1 (podręcznik dostępny |
D. Chemberek
A. Kalbarczyk D. Trześniowski |
WSiP |
|
Język angielski | II TŻiUG | Podręcznik z klasy I | |||
Język angielski zawodowy | II TŻiUG | Career Paths Cooking | Virginia Evans, Jenny Dooley, Ryan Hayley |
Express Publishing | |
4. | Język niemiecki | II TŻiUG | Welttour Deutsch cz. 2 | S. Mróz-Dwornikowska | Nowa Era |
5. | Historia | II TŻiUG | Historia II | J. Choińska-Mika
P. Szlachta K. Zielińska |
WSiP |
6. | Podstawy przedsiębiorczości | II TŻiUG | Krok w przedsiębiorczość |
Z. Makieła
T. Rachwał |
Nowa Era |
7. | Biologia | II TŻiUG | Biologia na czasie 2.
Zakres rozszerzony |
M. Guzik | Nowa Era |
8. | Chemia | II TŻiUG | Chemia
Program podstawowy |
R. Hassa
A. Mrzigod J. Mrzigod |
Nowa Era |
9. | Matematyka | II TŻiUG | Matematyka 2 zakres podstawowy |
W. Babiański
L. Chańko D. Ponczek |
Nowa Era |
10. | Informatyka | II TŻiUG | Informatyka na czasie.
Zakres podstawowy |
J. Mazur | Nowa Era |
11. | Technologia gastronomiczna | II TŻiUG | „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem” – Przygotowanie i wydawanie dań, Reforma 2019, cz. 1 i 2, |
Małgorzata Konarzewska | WSiP |
12. | Pracownia technologii gastronomicznej | II TŻiUG | „Sporządzanie potraw i napojów” cz.II |
Anna Kmiołek-Gizara |
WSiP |
13. | Zasady żywienia człowieka | II TŻiUG | Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia cz. I Reforma 2019 |
B. Przygoda
H. Kunachowicz |
WSiP
Wyd. I 2020 |
Szkolny zestaw podręczników w Technikum
w roku szkolnym 2022/2023
klasa III TŻiUG – PIĘCIOLETNIE
L.P. | PRZEDMIOT | KLASA | PODRĘCZNIK | AUTOR | NAZWA WYDAWNICTWA |
Język polski | III TŻiUG | Język polski. Oblicza epok.cz. 2.2, 3.1 |
D. Chemperek,
A. Kalbarczyk, D. Trześniowski |
WSiP |
|
Język angielski podstawowy i rozszerzony |
III TŻiUG | Student’s Book
Impulse 3 |
Catherine McBeth, Patricia Reilly |
Macmillan | |
Język angielski zawodowy | III TŻiUG | Cooking | V. Evans, J. Dooley, R. Hayley |
Express Publishing | |
Język niemiecki | III TŻiUG | Welttour Deutsch cz. 3 | S. Mróz-Dwornikowska | Nowa Era | |
Historia | III TŻiUG | Historia. Podręcznik. zakres podstawowy klasa 3. | Jarosław Czubaty, Piotr Szlanta |
WSiP | |
Podstawy przedsiębiorczości | III TŻiUG | Krok w przedsiębiorczość |
Z. Makieła
T. Rachwał |
Nowa Era | |
Geografia | III TŻiUG | Oblicza geografii 1. Zakres podstawowy. | R. Malarz,
M. Więckowski |
Nowa Era | |
Fizyka | III TŻiUG | Odkryć fizykę 1. Podręcznik ze zbiorem zadań dla liceum i technikum. Zakres podstawowy. |
M. Braun
W. Śliwa |
Nowa Era | |
Matematyka | III TŻiUG | Matematyka 3 Zakres podstawowy |
W. Babiański, L. Chańko, Z Wesołowska | Nowa Era | |
10. | Informatyka | III TŻiUG | Informatyka na czasie.
Zakres podstawowy |
J. Mazur | Nowa Era |
11. | Biologia | III TŻiUG | Biologia na czasie 3
Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego |
Franciszek Dubert, Marek Guzik, Anna Helmin, Jolanta Holeczek, Stanisław Krawczyk, Władysław Zamachowski |
Nowa Era
oraz podr. z klasy II |
12. | Technologia gastronomiczna | III TŻiUG | Technologia gastronomiczna cz. I
Reforma 2019 Przygotowanie |
A. Konarzewska | WSiP |
13. | Zasady żywienia człowieka | III TŻiUG | Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia cz. 1 Reforma 2019 |
B. Przygoda
H. Kunachowicz |
WSiP |
14. | Planowanie żywienia człowieka i produkcji gastronomicznej | III TŻiUG | Podręcznik zostanie podany we wrześniu | ||
15. | Usługi gastronomiczne i cateringowe |
III TŻiUG | Organizacja żywienia i usług gastronomicznych | Joanna Duda
Marzena Zienkiewicz |
WSiP |
16. | Pracownia technologii gastronomicznej | III TŻiUG | Procesy technologiczne w gastronomii.
Zeszyt ćwiczeń nr 2 |
L. Górska
I. Namysław |
WSiP, Rea |
Szkolny zestaw podręczników w Technikum
w roku szkolnym 2022/2023
klasa IV TŻiUG – CZTEROLETNI
L.P. | PRZEDMIOT | KLASA | PODRĘCZNIK | AUTOR | NAZWA WYDAWNICTWA |
1. | Język polski | IV TŻiUG | Ciekawi świata. Język polski. Podręcznik cz. V |
I. Łapińska, B. Maciejewska J. Sadowska |
Operon |
2. | Język angielski podstawowy i rozszerzony | IV TŻiUG | Kontynuacja podręcznika z klasy 3 |
|
|
3. | Język niemiecki | IV TŻiUG | Welttour Deutsch 3 | S. Mróz- Dwornikowska | WSiP |
4. | Matematyka | IV TŻiUG | Teraz matura. Zbiór zadań i zestawów maturalnych |
W. Babiański, L. Chańko |
Nowa Era |
5. | Biologia rozszerzona | IV TŻiUG | Biologia na czasie 2 oraz Biologia na czasie3. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres rozszerzony |
F. Dubert, M. Jurgowiak, M. Marko-Worłowska, W. Zamachowski |
Nowa Era |
6. | Historia i społeczeństwo | IV TŻiUG | Ojczysty Panteon i ojczyste spory
Rządzący i rządzeni Wojna i wojskowość |
M. Markowicz, O.Pytlińska, A. Wyroda M. Markowicz, |
WSiP |
7. | Zasady żywienia | IV TŻiUG | Zasady żywienia kwalifikacja T. 15.1 część II
kontynuacja z kl. III |
D. Czerwińska | WSiP |
8. | Organizacja produkcji gastronomicznej | IV TŻiUG | Organizacja produkcji gastronomicznej kwalifikacja T.15.2 | A. Kmiołek | WSiP |
9. | Usługi gastronomiczne | IV TŻiUG | Usługi gastronomiczne | R. Szajna | WSiP |
10. | Pracownia planowania żywienia i produkcji gastronomicznej | IV TŻiUG | Pracownia organizacji żywienia – kontynuacja z kl. III |
J. Duda, P. Krzywda | WSiP |
11. | Pracownia obsługi klienta | IV TŻiUG | Obsługa klientów w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń – kontynuacja z kl. III |
R. Szajna, D. Ławniczak | WSiP |
12. | Podstawy dietetyki | IV TŻiUG |
Szkolny zestaw podręczników w Technikum
w roku szkolnym 2022/2023
klasa IV TK – CZTEROLETNIE
L.P. | PRZEDMIOT | KLASA | PODRĘCZNIK | AUTOR | NAZWA WYDAWNICTWA |
1. | Język polski | IV TK | Ciekawi świata. Język polski. Podręcznik cz. V |
I. Łapińska, B. Maciejewska J. Sadowska |
Operon |
2. | Język angielski podstawowy i rozszerzony |
IV TK | Kontynuacja podręcznika z klasy 3 | ||
3. | Język angielski zawodowy | IV TK | Career paths : Food service industry | Virginia Evans, Jenny Dooley, Ryan Hayley |
Express Publishing |
3. | Język niemiecki | IV TK | Welttour Deutsch 3 | S. Mróz-Dwornikowska | WSiP |
4. | Matematyka | IV TK | Teraz matura. Zbiór zadań i zestawów maturalnych |
W. Babiański, L. Chańko |
Nowa Era |
5. | Historia i społeczeństwo | IV TK | Ojczysty Panteon i ojczyste spory
Rządzący i rządzeni Wojna i wojskowość |
M. Markowicz, O.Pytlińska,
A. Wyroda M. Markowicz, |
WSiP |
6. | Biologia
rozszerzona |
IV TK | Biologia na czasie
cz. 2 i 3 zakres rozszerzony |
F. Dubert, M. Jurgowiak,
M. Marko |
Nowa Era |
7. | Usługi gastronomiczne | IV TK | „Usługi kelnerskie”, | R. Szajna | WSiP |
8. | Psychologia pracy kelnera | IV TK | Wybrane zagadnienia z psychologii społecznej |
Hanna Hamer, Jan Wołoszyn |
|
9. | Podstawy barmaństwa | IV TK | Obsługa kelnerska cz. II | R. Szajna | WSiP |
10. | Pracownia usług gastronomicznych | IV TK | Organizowanie usług kelnerskich | R. Szajna | WSiP |
Szkolny zestaw podręczników w Technikum
w roku szkolnym 2022/2023
klasa IV TŻiUG – PIĘCIOLETNIE
L.P. |
PRZEDMIOT |
KLASA |
PODRĘCZNIK |
AUTOR |
NAZWA WYDAWNICTWA |
1. |
Język polski |
IV TŻiUG |
Ciekawi świata. |
I. Łapińska, J. Sadowska |
Operon |
2. |
Język angielski podstawowy |
IV TŻiUG |
Repetytorium |
Marta Rosińska Lynda Edwards |
Macmillan |
3. |
Język niemiecki |
IV TŻiUG |
Welttour Deutsch 3 |
S. Mróz-Dwornikowska |
Nowa Era |
4. |
Historia |
IV TŻiUG |
Historia. Podręcznik. Klasa 4. Zakres podstawowy. Reforma 2019 |
P. Szlanta A. Zawistowski |
WSiP |
5. |
Wiedza o społeczeństwie |
IV TŻiUG |
Wiedza o społeczeństwie Zakres podstawowy |
Beata Surmacz Jan Maleska Zbigniew Smutek |
Operon |
6. |
Geografia |
IV TŻiUG |
Oblicza geografii 2 Zakres podstawowy |
Tomasz Rachwał Radosław Uliszak Krzysztof Wiedermann |
Nowa Era |
7. |
Fizyka |
IV TŻiUG |
Odkryć fizykę .3 Podręcznik ze zbiorem zadań dla liceum |
M. Braun W. Śliwa |
Nowa Era |
8. |
Matematyka |
IV TŻiUG |
Matematyka z plusem 4 |
M. Dobrowolska M. Karpiński J. Lech |
GWO |
9. |
Biologia rozszerzona |
IV TŻiUG |
„Biologia na czasie 3”
„Biologia na czasie 4” |
F. Dubert, M. Guzik, A. Helmin, J.Holeczek
F. Dubert, |
Nowa Era |
10. |
Planowanie żywienia człowieka i produkcji gastronomicznej |
IV TŻiUG |
Podręcznik zostanie podany we wrześniu |
|
|
11. |
Usługi gastronomiczne |
IV TŻiUG |
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych |
Joanna Duda, |
WSiP |
12. |
Język angielski zawodowy |
IV TŻiUG |
Career paths : Food service industry |
Express Publishing |
|
13. |
Informatyka w gastronomii |
IV TŻiUG |
Podręcznik będzie podany |
||
14. |
Pracownia planowania żywienia |
IV TŻiUG |
Podręcznik będzie podany we wrześniu |
||
15. |
Pracownia usług i obsługi konsumenta |
IV TŻiUG |
„Obsługa klientów |
R. Szajna |
WSiP |
16. |
Pracownia baristyki |
IV TŻiUG |
Podręcznik będzie podany |
||
17. |
Podstawy żywienia dietetycznego |
IV TŻiUG |
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia cz. 1 Reforma 2019 |
B. Przygoda, H. Kunackowicz |
WSiP |
Szkolny zestaw podręczników w Technikum
w roku szkolnym 2022/2023
klasa IV TH – PIĘCIOLETNIE
L.P. |
PRZEDMIOT |
KLASA |
PODRĘCZNIK |
AUTOR |
NAZWA WYDAWNICTWA |
1. |
Język polski |
IV TH |
Ciekawi świata.
|
I. Łapińska, J. Sadowska |
Operon |
2. |
Język angielski podstawowy |
IV TH |
Repetytorium poziom podstawowy |
Marta Rosińska Lynda Edwards |
Macmillan |
3. |
Język niemiecki |
IV TH |
Welttour Deutsch 3 |
S. Mróz-Dwornikowska |
Nowa Era |
4. |
Historia |
IV TH |
Historia. Podręcznik. Klasa 4. Zakres podstawowy. Reforma 2019 |
P. Szlanta A. Zawistowski |
WSiP |
5. |
Wiedza o społeczeństwie |
IV TH |
Wiedza o społeczeństwie Zakres podstawowy |
Beata Surmacz Jan Maleska Zbigniew Smutek |
Operon |
6. |
Biologia |
IV TH |
„Biologia na czasie 2” Zakres podstawowy |
|
Nowa Era |
7. |
Chemia |
IV TH |
Chemia II |
R. Hassa A. Mrzigod |
Nowa Era |
8. |
Matematyka |
IV TK |
Matematyka z plusem 4 |
M. Dobrowolska |
GWO |
9. |
Geografia rozszerzona |
IV TH |
Oblicza geografii 4 |
M. Więckowski R. Malarz |
Nowa Era |
10. |
Pracownia usług kelnerskich |
IV TH |
Podręcznik będzie podany
|
||
11. |
Rezerwacja usług hotelarskich |
IV TH |
Realizacja usług
|
Barbara |
WSiP |
12. |
Obsługa gości |
IV TH |
Realizacja usług |
Barbara |
WSiP |
13. |
Pracownia obsługi gości |
IV TH |
Podręcznik będzie podany we wrześniu |
||
14. |
Pracownia języka angielskiego zawodowego |
IV TH |
„How can I help you” |
Dorota Nowakowska, Joanna |
WSiP |
Szkolny zestaw podręczników w Technikum
w roku szkolnym 2022/2023
klasa IV TUK- PIĘCIOLETNIE
L.P. |
PRZEDMIOT |
KLASA |
PODRĘCZNIK |
AUTOR |
NAZWA WYDAWNICTWA |
1. |
Język polski |
IV TUK |
Ciekawi świata.
|
I. Łapińska, J. Sadowska |
Operon |
2. |
Język angielski podstawowy |
IV TUK |
Repetytorium poziom podstawowy |
Marta Rosińska Lynda Edwards |
Macmillan |
3. |
Język niemiecki |
IV TUK |
Welttour Deutsch 3 |
S. Mróz-Dwornikowska |
Nowa Era |
4. |
Historia |
IV TUK |
Historia. Podręcznik. Klasa 4. Zakres podstawowy. Reforma 2019 |
P. Szlanta A. Zawistowski |
WSiP |
5. |
Wiedza o społeczeństwie |
IV TUK |
Wiedza o społeczeństwie Zakres podstawowy |
Beata Surmacz Jan Maleska Zbigniew Smutek |
Operon |
6. |
Biologia |
IV TUK |
„Biologia na czasie 2” Zakres podstawowy |
|
Nowa Era |
7. |
Chemia |
IV TUK |
Chemia II |
R. Hassa A. Mrzigod |
Nowa Era |
8. |
Matematyka |
IV TUK |
Matematyka z plusem 4 |
M. Dobrowolska J. Lech |
GWO |
9. |
Geografia rozszerzona
|
IV TUK |
Oblicza geografii 4 |
M. Więckowski R. Malarz |
Nowa Era |
10. |
Usługi kelnerskie |
IV TUK |
Usługi kelnerskie |
R. Szajna |
WSiP |
11. |
Język angielski zawodowy |
IV TUK |
Career paths : Food service industry |
Express Publishing |
|
12. |
Pracownia usług kelnerskich |
IV TUK |
Organizacja usług kelnerskich. Zeszyt ćwiczeń |
R. Szajna |
WSiP |
13. |
Pracownia rozliczania usług kelnerskich |
IV TUK |
Organizacja usług kelnerskich. Zeszyt ćwiczeń |
R. Szajna |
WSiP |
14. |
Pracownia miksologii |
IV TUK |
Podręcznik będzie podany we wrześniu |
||
15. |
Pracownia baristyki |
IV TUK |
Podręcznik będzie podany we wrześniu |