Szkolny zestaw podręczników w Technikum – rok szkolny 2024/2025
Klasa II TŻiUG
LP. | PRZEDMIOT | KLASA | PODRĘCZNIK | AUTOR | NAZWA WYDAWNICTWA |
1. | Język polski | II TŻiUG | Oblicza epok cz. II 1. 2
Oblicza epok cz. III 2.1 |
D. Chemberek
A. Kalbarczyk, D. Trześniowski |
WSiP |
2. | Język angielski | II TŻiUG | Podręcznik z klasy I | ||
3. | Język angielski zawodowy | II TŻiUG | Career Paths Cooking | Virginia Evans, Jenny Dooley, Ryan Hayley |
Express Publishing |
4. | Język niemiecki | II TŻiUG | Welttour Deutsch cz. 2. | S. Mróz-Dwornikowska | Nowa Era |
5. | Historia | II TŻiUG | Historia II | J. Choińska-Mika
P. Szlachta, K. Zielińska |
WSiP |
6. | Historia i teraźniejszość | II TŻiUG | Historia i teraźniejszość 1945-1979 | Wojciech Roszkowski | Biały Kruk |
7. | Biznes i zarządzanie | II TŻiUG | Biznes i zarządzanie cz. 2.
Zakres podstawowy |
Praca zbiorowa | WSiP |
8. | Biologia | II TŻiUG | Biologia na czasie 2. Zakres rozszerzony | M. Guzik, R. Kozik, W. Zamachowski |
Nowa Era |
9. | Chemia | II TŻiUG | Chemia. Program podstawowy | R. Hassa, A. Mrzigod
J. Mrzigod |
Nowa Era |
10. | Matematyka | II TŻiUG | Matematyka 2 zakres podstawowy |
W. Babiański
L. Chańko, D. Ponczek |
Nowa Era |
11. | Informatyka | II TŻiUG | Informatyka na czasie.
Zakres podstawowy cz. II |
J. Mazur | Nowa Era |
12. | Technologia gastronomiczna | II TŻiUG | „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem” – Przygotowanie i wydawanie dań, Reforma 2019, cz. 1 i 2 |
Małgorzata Konarzewska | WSiP |
13. | Pracownia technologii gastronomicznej | II TŻiUG | „Sporządzanie potraw i napojów” cz. II | Anna Kmiołek-Gizara |
WSiP |
14. | Zasady żywienia człowieka | II TŻiUG | Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia cz. I Reforma 2019 |
B. Przygoda
H. Kunachowicz |
WSiP
Wyd. I 2020 |
Klasa III TŻiUG
LP. | PRZEDMIOT | KLASA | PODRĘCZNIK | AUTOR | NAZWA WYDAWNICTWA |
1. | Język polski | III TŻiUG | Język polski 2.1 Oblicza epok cz. 2.2 |
D. Chemperek, A. Kalbarczyk,
D. Trześniowski |
WSiP |
2. | Język angielski podstawowy i rozszerzony |
III TŻiUG | Student’s Book Impulse 3 B1+
(tylko podręcznik) |
C. McBeth, P. Reilly,
|
Macmillan |
3. | Język angielski zawodowy | III TŻiUG | Cooking | V. Evans, J. Dooley, R. Hayley | Express Publishing |
4. | Język niemiecki | III TŻiUG | Welttour Deutsch część 3 | S. Mróz-Dwornikowska | Nowa Era |
5. | Historia | III TŻiUG | Historia. Podręcznik zakres podstawowy, klasa 3. |
J. Czubaty, P. Szlanta | WSiP |
6. | Podstawy przedsiębiorczości | III TŻiUG | Krok w przedsiębiorczość |
Z. Makieła, T. Rachwał | Nowa Era |
7. | Geografia | III TŻiUG | NOWE Oblicza geografii 1 Zakres podstawowy. |
R. Malarz, M. Więckowski | Nowa Era |
8. | Fizyka | III TŻiUG | Odkryć fizykę 1, 2 Podręcznik ze zbiorem zadań dla liceum i technikum. Zakres podstawowy. |
M. Braun, W. Śliwa | Nowa Era |
9. | Matematyka | III TŻiUG | Matematyka 3 Zakres podstawowy |
W. Babiański, L. Chańko, Z. Wesołowska |
Nowa Era |
10. | Informatyka | III TŻiUG | Informatyka na czasie.
Zakres podstawowy cz. III |
J. Mazur | Nowa Era |
11. | Biologia | III TŻiUG | Biologia na czasie 3. Podręcznik dla liceum ogólnokształ. i technikum. Zakres rozszerzony. | F. Dubert, M. Guzik, A. Helmin, J. Holeczek, S. Krawczyk, W. Zamachowski |
Nowa Era |
12. | Technologia gastronomiczna | III TŻiUG | Technologia gastronomiczna cz. II
Reforma 2019 Przygotowanie i wydawanie dań |
A. Konarzewska | WSiP |
13. | Zasady żywienia człowieka | III TŻiUG | Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Zasady żywienia cz. 1. Reforma 2019 |
B. Przygoda
H. Kunachowicz |
WSiP |
14. | Planowanie żywienia człowieka i produkcji gastronomicznej |
III TŻiUG | Podręcznik zostanie podany we wrześniu | — | — |
15. | Usługi gastronomiczne i cateringowe |
III TŻiUG | Usługi gastronomiczne | R. Szajna | WSiP |
16. | Pracownia technologii gastronomicznej | III TŻiUG | Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń nr 2 |
L. Górska, I. Namysław | WSiP, Rea |
17. | HiT 2 | III TŻiUG | Historia i teraźniejszość 2 1980 – 2015 |
Wojciech Roszkowski | Biały Kruk |
Klasa IV TŻiUG
LP. | PRZEDMIOT | KLASA | PODRĘCZNIK | AUTOR | NAZWA WYDAWNICTWA |
1. | Język polski | IV TŻiUG | Język polski. Oblicza epok cz.2.2, cz.3.1, cz.3.2 |
D. Trześniowski, A. Kalbarczyk
D. Chemperek |
WSiP |
2. | Język angielski podstawowy | IV TŻiUG | Repetytorium poziom podstawowy i rozszerzony |
M. Rosińska, L. Edwards | Macmillan |
3. | Język niemiecki | IV TŻiUG | Welttour Deutsch 4 | S. Mróz-Dwornikowska | Nowa Era |
4. | Historia | IV TŻiUG | Historia. Podręcznik. Klasa 4. Zakres podstawowy. Reforma 2019 |
P. Szlanta, A. Zawistowski | WSiP |
5. | Wiedza o społeczeństwie | IV TŻiUG | Wiedza o społeczeństwie
Zakres podstawowy |
B. Surmacz, J. Maleska Z. Smutek | Operon |
6. | Geografia | IV TŻiUG | Oblicza geografii 2. Zakres podstawowy | T. Rachwał, R. Uliszak
K. Wiedermann |
Nowa Era |
7. | Fizyka | IV TŻiUG | Odkryć fizykę 3 Podręcznik ze zbiorem zadań dla liceum i technikum. Zakres podstawowy. |
M. Braun, W. Śliwa | Nowa Era |
8. | Matematyka | IV TŻiUG | Matematyka 4
Zakres podstawowy |
W. Babiański, L. Chańko
J. Czarnowska, I. Wesołowska |
Nowa Era |
9. | Biologia rozszerzona | IV TŻiUG | Biologia na czasie 4 | F. Dubert, M. Junkowiak, W. Zamachowski |
Nowa Era |
10. | Planowanie żywienia człowieka i produkcji gastronomicznej |
IV TŻiUG | Podręcznik będzie podany we wrześniu | — | — |
11. | Usługi gastronomiczne i cateringowe |
IV TŻiUG | Kontynuacja podręcznika z kl. III | — | WSiP |
12. | Język angielski zawodowy | IV TŻiUG | Career paths: Cooking | Virginia Evans, Jenny Dooley, Ryan Hayley |
Express Publishing |
13. | Informatyka w gastronomii | IV TŻiUG | Podręcznik będzie podany we wrześniu | — | — |
14. | Pracownia planowania żywienia i organizacji gastronomii |
IV TŻiUG | Podręcznik będzie podany we wrześniu | — | — |
15. | Pracownia usług i obsługi konsumenta |
IV TŻiUG | Obsługa klientów w gastronomii
Zeszyt ćwiczeń |
R. Szajna | WSiP |
16. | Pracownia baristyki | IV TŻiUG | Podręcznik będzie podany we wrześniu | — | — |
17. | Podstawy żywienia dietetycznego | IV TŻiUG | Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.
Zasady żywienia cz. 1 Reforma 2019 |
B. Przygoda, H. Kunackowicz | WSiP |
Klasa V TŻiUG
LP. | PRZEDMIOT | KLASA | PODRĘCZNIK | AUTOR | NAZWA WYDAWNICTWA |
1. | Język polski | V TŻiUG | Język polski. Oblicza epok. cz. 4, cz. 3.2 |
D. Trześniowski
A. Kalbarczyk, D. Chemperek |
WSiP |
2. | Język angielski | V TŻiUG | Repetytorium poziom podstawowy i rozszerzony |
M. Rosińska, L. Edwards | Macmillan |
3. | Język niemiecki | V TŻiUG | Welttour Deutsch cz. 4 | S. Mróz-Dwornikowska | Nowa Era |
4. | Historia | V TŻiUG | Kontynuacja podręcznika z klasy IV | P. Szlanta, A. Zawistowski | WSiP |
5. | Wiedza o społeczeństwie | V TŻiUG | Wiedza o społeczeństwie 2 | B. Surmacz, J. Maleska, Z. Smutek | Operon |
6. | Matematyka | V TŻiUG | Teraz matura
Matematyka poziom podstawowy. Zbiór zadań maturalnych |
W. Babiański, L. Chańko
J. Czarnowska |
Nowa Era |
7. | Biologia rozszerzona | V TŻiUG | NOWA Teraz matura
Biologia Zbiór zadań cz. 1; cz. 2 NOWA Teraz Matura Vademecum |
Opracowanie zbiorowe | Nowa Era |
8. | Pracownia planowania żywienia i organizacji gastronomii |
V TŻiUG | Kontynuacja podr. z kl. IV | — | — |
9. | Pracownia usług i obsługi konsumenta | V TŻiUG | Pracownia obsługi klienta
Zeszyt ćwiczeń |
R. Szajna | WSiP |
10. | Podstawy żywienia dietetycznego | V TŻiUG | Organizacja żywienia i usług gastronomicznych cz. 1. Zasady żywienia | B. Przygoda
H. Kunachowicz |
WSiP |
11. | Pracownia cukiernicza | V TŻiUG | Podręcznik będzie podany we wrześniu | — | — |