Szkolny zestaw podręczników

Szkolny zestaw podręczników w Technikum
klasy I TŻiUG, rok szkolny 2022/2023

PIĘCIOLETNIE

L.P. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
1. Język polski I TŻiUG Język polski.
Oblicza epok.cz. 1.1 i 1.2

NOWA EDYCJA

D. Chemperek,

A. Kalbarczyk,

D. Trześniowski

 

WSiP

2. Język angielski I TŻiUG Impulse 2

 

(bez ćwiczeń)

Catherine McBeth,

Patricia Reilly

Macmillan
3. Język niemiecki I TŻiUG Welttour Deutsch 1 S.  Mróz – Dwornikowska Nowa Era
4. Historia I TŻiUG Historia 1

NOWA EDYCJA

M. N. Faszcza,
R. Lolo,

K. Wiśniewski

WSiP
5. Historia                     i teraźniejszość I TŻiUG Historia i teraźniejszość Podręcznik dla liceum
i techników. Klasa 1, 1945-1979
W. Roszkowski Biały Kruk
6. Matematyka I TŻiUG Matematyka 1

Poziom podstawowy

W. Babiański,

L. Chańko,

K. Wej

Nowa Era
7. Informatyka I TŻiUG Informatyka na czasie

Zakres podstawowy cz.1

J. Mazur Nowa Era
8. Biologia I TŻiUG Biologia na czasie 1. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego
i technikum, zakres rozszerzony
M. Guzik,
R. Kozik,

R. Matuszewska, W. Zamachowski

Nowa Era
9. Chemia I TŻiUG To jest chemia 1. Chemia ogólna i nieograniczona. Podręcznik dla liceum ogólnokształ.i technikum.
Zakres podstawowy.
R. Hassa,
A. Mrzigod,
J. Mrzigod
Nowa Era
10. Plastyka I TŻiUG Spotkanie ze sztuką

Zakres podstawowy

N. Mrozkowiak

M. Ipczyńska – Budziak

Nowa Era
11. Edukacja dla bezpieczeństwa I TŻiUG Żyję i działam bezpiecznie

 

Zeszyt ćwiczeń

J. Słoma

 

D. Słoma,
J. Słoma

Nowa Era
12. Bezpieczeństwo
i higiena pracy
w gastronomii
I TŻiUG BHP w branży gastronomicznej P. Dominik WSiP
13. Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych I TŻiUG Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa
w gastronomii
A. Kasperek,

M. Kondratowicz

WSiP
14. Technologia gastronomiczna I TŻiUG „Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem” – Przygotowanie i wydawanie dań, Reforma 2019,cz. 1 i 2
Małgorzata Konarzewska WSiP
15.. Pracownia technologii gastronomicznej I TŻiUG WSiP

 

Szkolny zestaw podręczników w Technikum

klasy II TŻiUG, rok szkolny 2022/2023

PIĘCIOLETNIE

L.P. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
Język polski II TŻiUG Oblicza epok cz. II    1. 2

Oblicza epok cz. III   2.1

(podręcznik dostępny
we wrześniu)

D. Chemberek

A. Kalbarczyk

D. Trześniowski

 

WSiP

Język angielski II TŻiUG Podręcznik z klasy I  
Język angielski zawodowy II TŻiUG Career Paths Cooking Virginia Evans,
Jenny Dooley,
Ryan Hayley
Express Publishing
4. Język niemiecki II TŻiUG Welttour Deutsch cz. 2 S. Mróz-Dwornikowska Nowa Era
5. Historia II TŻiUG Historia II J. Choińska-Mika

P. Szlachta

K. Zielińska

WSiP
6. Podstawy przedsiębiorczości II TŻiUG Krok
w przedsiębiorczość
Z. Makieła

T. Rachwał

Nowa Era
7. Biologia II TŻiUG Biologia na czasie 2.

Zakres rozszerzony

M. Guzik Nowa Era
8. Chemia II TŻiUG Chemia

Program podstawowy

R. Hassa

A. Mrzigod

J. Mrzigod

Nowa Era
9. Matematyka II TŻiUG Matematyka 2
zakres podstawowy
W. Babiański

L. Chańko

D. Ponczek

Nowa Era
10. Informatyka II TŻiUG Informatyka na czasie.

Zakres podstawowy
cz. II

J. Mazur Nowa Era
11. Technologia gastronomiczna II TŻiUG „Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem” – Przygotowanie
i wydawanie dań,
Reforma 2019, cz. 1 i 2,
Małgorzata Konarzewska WSiP
12. Pracownia technologii gastronomicznej II TŻiUG „Sporządzanie potraw
i napojów” cz.II
Anna
Kmiołek-Gizara
WSiP
13. Zasady żywienia człowieka II TŻiUG Organizacja żywienia
i usług gastronomicznych. Zasady żywienia cz. I  Reforma 2019
B. Przygoda

H. Kunachowicz

WSiP

Wyd. I  2020


Szkolny zestaw podręczników w Technikum

w roku szkolnym 2022/2023
klasa III TŻiUG – PIĘCIOLETNIE

L.P. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
Język polski III TŻiUG Język polski.
Oblicza epok.cz. 2.2, 3.1
D. Chemperek,

A. Kalbarczyk,

D. Trześniowski

 

WSiP

Język angielski podstawowy
i rozszerzony
III TŻiUG Student’s Book

Impulse 3

Catherine McBeth, Patricia Reilly
Macmillan
Język angielski zawodowy III TŻiUG Cooking V. Evans, J. Dooley,
R. Hayley
Express Publishing
Język niemiecki III TŻiUG Welttour Deutsch cz. 3 S. Mróz-Dwornikowska Nowa Era
Historia III TŻiUG Historia. Podręcznik. zakres podstawowy klasa 3. Jarosław Czubaty,
Piotr Szlanta
WSiP
Podstawy przedsiębiorczości III TŻiUG Krok
w przedsiębiorczość
Z. Makieła

T. Rachwał

Nowa Era
Geografia III TŻiUG Oblicza geografii 1. Zakres podstawowy. R. Malarz,

M. Więckowski

Nowa Era
Fizyka III TŻiUG Odkryć fizykę 1. Podręcznik ze zbiorem zadań dla liceum
i technikum.
Zakres podstawowy.
M. Braun

W. Śliwa

Nowa Era
Matematyka III TŻiUG Matematyka 3
Zakres podstawowy
W. Babiański, L. Chańko, Z Wesołowska Nowa Era
10. Informatyka III TŻiUG Informatyka na czasie.

Zakres podstawowy
cz. III

J. Mazur Nowa Era
11. Biologia III TŻiUG Biologia na czasie 3

Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego
i technikum,
zakres rozszerzony

Franciszek Dubert,
Marek Guzik,
Anna Helmin,
Jolanta Holeczek, Stanisław Krawczyk, Władysław Zamachowski
Nowa Era

oraz podr. z klasy II

12. Technologia gastronomiczna III TŻiUG Technologia gastronomiczna cz. I

Reforma 2019

Przygotowanie
i wydawanie dań

A. Konarzewska WSiP
13. Zasady żywienia człowieka III TŻiUG Organizacja żywienia
i usług gastronomicznych. Zasady żywienia cz. 1  Reforma 2019
B. Przygoda

H. Kunachowicz

WSiP
14. Planowanie żywienia człowieka i produkcji gastronomicznej III TŻiUG Podręcznik zostanie podany we wrześniu
15. Usługi gastronomiczne
i cateringowe
III TŻiUG Organizacja żywienia i usług gastronomicznych Joanna Duda

Marzena Zienkiewicz

WSiP
16. Pracownia technologii gastronomicznej III TŻiUG Procesy technologiczne w gastronomii.

Zeszyt ćwiczeń nr 2

L. Górska

I. Namysław

WSiP, Rea

Szkolny zestaw podręczników w Technikum
w roku szkolnym 2022/2023
klasa IV TŻiUG – 
 CZTEROLETNI

L.P. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
1. Język polski IV TŻiUG Ciekawi świata.
Język polski.
Podręcznik cz. V
I. Łapińska,
B. Maciejewska

J. Sadowska

 

Operon

2. Język angielski podstawowy i rozszerzony IV TŻiUG Kontynuacja podręcznika
z klasy 3
   

 

3. Język niemiecki IV TŻiUG Welttour Deutsch 3 S. Mróz- Dwornikowska WSiP
4. Matematyka IV TŻiUG Teraz matura.
Zbiór zadań i zestawów maturalnych
W. Babiański,
L. Chańko
Nowa Era
5. Biologia rozszerzona IV TŻiUG Biologia na czasie 2
oraz Biologia na czasie3. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych.

Zakres rozszerzony
z dostępem do e-testów

F. Dubert,
M. Jurgowiak,
M. Marko-Worłowska,

W. Zamachowski

Nowa Era
6. Historia i społeczeństwo IV TŻiUG Ojczysty Panteon
i ojczyste spory

 

Rządzący i rządzeni

Wojna i wojskowość

M. Markowicz, O.Pytlińska,
A. Wyroda

M. Markowicz,
O. Pytlińska

WSiP
7. Zasady żywienia IV TŻiUG Zasady żywienia kwalifikacja  T. 15.1 część II

kontynuacja z kl. III

D. Czerwińska WSiP
8. Organizacja produkcji gastronomicznej IV TŻiUG Organizacja produkcji gastronomicznej kwalifikacja T.15.2 A. Kmiołek WSiP
9. Usługi gastronomiczne IV TŻiUG Usługi gastronomiczne R. Szajna WSiP
10. Pracownia planowania żywienia i produkcji gastronomicznej IV TŻiUG Pracownia organizacji żywienia – kontynuacja
z kl. III
J. Duda, P. Krzywda WSiP
11. Pracownia obsługi klienta IV TŻiUG Obsługa klientów w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń – kontynuacja
z kl. III
R. Szajna, D. Ławniczak WSiP
12. Podstawy dietetyki IV TŻiUG

Szkolny zestaw podręczników w Technikum

w roku szkolnym 2022/2023
klasa IV TK – 
 CZTEROLETNIE

L.P. PRZEDMIOT KLASA PODRĘCZNIK AUTOR NAZWA WYDAWNICTWA
1. Język polski IV TK Ciekawi świata.
Język polski. Podręcznik cz. V
I. Łapińska,
B. Maciejewska

J. Sadowska

Operon
2. Język angielski
podstawowy i rozszerzony
IV TK Kontynuacja podręcznika z klasy 3
3. Język angielski zawodowy IV TK Career paths : Food service industry Virginia Evans,
Jenny Dooley,
Ryan Hayley
Express Publishing
3. Język niemiecki IV TK Welttour Deutsch 3 S. Mróz-Dwornikowska WSiP
4. Matematyka IV TK Teraz matura.
Zbiór zadań
i zestawów maturalnych
W. Babiański,
L. Chańko
Nowa Era
5. Historia i społeczeństwo IV TK Ojczysty Panteon
i ojczyste spory

 

Rządzący i rządzeni

Wojna i wojskowość

M. Markowicz, O.Pytlińska,

A. Wyroda

M. Markowicz,
O. Pytlińska

WSiP
6. Biologia

rozszerzona

IV TK Biologia na czasie

cz. 2 i 3

zakres rozszerzony

F. Dubert, M. Jurgowiak,

M. Marko

Nowa Era
7. Usługi gastronomiczne IV TK „Usługi kelnerskie”, R. Szajna WSiP
8. Psychologia pracy kelnera IV TK Wybrane zagadnienia
z psychologii społecznej
Hanna Hamer,
Jan Wołoszyn
9. Podstawy barmaństwa IV TK Obsługa kelnerska cz. II R. Szajna WSiP
10. Pracownia usług gastronomicznych IV TK Organizowanie usług kelnerskich R. Szajna WSiP

 

Szkolny zestaw podręczników w Technikum
w roku szkolnym 2022/2023
klasa IV TŻiUG –  PIĘCIOLETNIE

L.P.

PRZEDMIOT

KLASA

PODRĘCZNIK

AUTOR

NAZWA WYDAWNICTWA

1.

Język polski

IV TŻiUG

Ciekawi świata.
Język polski.
Podręcznik cz. V

I. Łapińska,
B. Maciejewska

J. Sadowska

Operon

2.

Język angielski podstawowy

IV TŻiUG

Repetytorium
poziom podstawowy
i rozszerzony

Marta Rosińska

Lynda Edwards

Macmillan

3.

Język niemiecki

IV TŻiUG

Welttour Deutsch 3

S. Mróz-Dwornikowska

Nowa Era

4.

Historia

IV TŻiUG

Historia. Podręcznik. Klasa 4. Zakres podstawowy. Reforma 2019

P. Szlanta

A. Zawistowski

WSiP

5.

Wiedza o społeczeństwie

IV TŻiUG

Wiedza o społeczeństwie

Zakres podstawowy

Beata Surmacz                   Jan Maleska                     Zbigniew Smutek

Operon

6.

Geografia

IV TŻiUG

Oblicza geografii 2 Zakres podstawowy

Tomasz Rachwał

Radosław Uliszak

Krzysztof Wiedermann

Nowa Era

7.

Fizyka

IV TŻiUG

Odkryć fizykę .3              Podręcznik ze zbiorem zadań dla liceum
i technikum.
Zakres podstawowy.

M. Braun

W. Śliwa

Nowa Era

8.

Matematyka

IV TŻiUG

Matematyka z plusem 4

M. Dobrowolska

M. Karpiński

J. Lech

GWO

9.

Biologia rozszerzona

IV TŻiUG

„Biologia na czasie 3”

„Biologia na czasie 4”

F. Dubert, M. Guzik,

A. Helmin, J.Holeczek

F. Dubert,
M. Junkowiak,
W. Zamachowski

Nowa Era

10.

Planowanie żywienia człowieka i produkcji gastronomicznej

IV TŻiUG

Podręcznik zostanie podany we wrześniu

11.

Usługi gastronomiczne
i cateringowe

IV TŻiUG

Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

Joanna Duda,
Marzanna Zienkiewicz

WSiP

12.

Język angielski zawodowy

IV TŻiUG

Career paths : Food service industry

Virginia EvansJenny DooleyRyan Hayley

Express Publishing

13.

Informatyka w gastronomii

IV TŻiUG

Podręcznik będzie podany
we wrześniu

14.

Pracownia planowania żywienia
i organizacji gastronomii

IV TŻiUG

Podręcznik będzie podany
we wrześniu

15.

Pracownia usług i obsługi konsumenta

IV TŻiUG

„Obsługa klientów
w gastronomii”

R. Szajna

WSiP

16.

Pracownia baristyki

IV TŻiUG

Podręcznik będzie podany
we wrześniu

17.

Podstawy żywienia dietetycznego

IV TŻiUG

Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.

Zasady żywienia cz. 1

Reforma 2019

B. Przygoda,

H. Kunackowicz

WSiP

Szkolny zestaw podręczników w Technikum
w roku szkolnym 2022/2023
klasa IV TH –  PIĘCIOLETNIE

L.P.

PRZEDMIOT

KLASA

PODRĘCZNIK

AUTOR

NAZWA WYDAWNICTWA

1.

Język polski

IV TH

Ciekawi świata.
Język polski.
Podręcznik cz. V

I. Łapińska,
B. Maciejewska

J. Sadowska

Operon

2.

Język angielski podstawowy

IV TH

Repetytorium poziom podstawowy
i rozszerzony

Marta Rosińska

Lynda Edwards

Macmillan

3.

Język niemiecki

IV TH

Welttour Deutsch 3

S. Mróz-Dwornikowska

Nowa Era

4.

Historia

IV TH

Historia. Podręcznik. Klasa 4. Zakres podstawowy. Reforma 2019

P. Szlanta

A. Zawistowski

WSiP

5.

Wiedza o społeczeństwie

IV TH

Wiedza o społeczeństwie

Zakres podstawowy

Beata Surmacz                   Jan Maleska                     Zbigniew Smutek

Operon

6.

Biologia
poziom podstawowy

IV TH

„Biologia na czasie 2”

Zakres podstawowy

  1. Helmin, J. Holeczek

Nowa Era

7.

Chemia

IV TH

Chemia II
program podstawowy

R. Hassa

A. Mrzigod

Nowa Era

8.

Matematyka

IV TK

Matematyka z plusem 4

M. Dobrowolska
M. Karpiński, J. Lech

GWO

9.

Geografia rozszerzona

IV TH

Oblicza geografii 4

M. Więckowski

R. Malarz

Nowa Era

10.

Pracownia usług kelnerskich

IV TH

Podręcznik będzie podany
we wrześniu

11.

Rezerwacja usług hotelarskich

IV TH

Realizacja usług
w recepcji cz. 2

Barbara
Cymańska-Grabowska

WSiP

12.

Obsługa gości
w recepcji

IV TH

Realizacja usług
w recepcji cz. 1

Barbara
Cymańska-Grabowska

WSiP

13.

Pracownia obsługi gości
w recepcji

IV TH

Podręcznik będzie podany
we wrześniu

14.

Pracownia języka angielskiego zawodowego

IV TH

„How can I help you”

Dorota Nowakowska,

Joanna
Dolińska-Romanowicz

WSiP

Szkolny zestaw podręczników w Technikum
w roku szkolnym 2022/2023
klasa IV TUK-  PIĘCIOLETNIE

L.P.

PRZEDMIOT

KLASA

PODRĘCZNIK

AUTOR

NAZWA WYDAWNICTWA

1.

Język polski

IV TUK

Ciekawi świata.
Język polski.
Podręcznik cz. V

I. Łapińska,
B. Maciejewska

J. Sadowska

Operon

2.

Język angielski podstawowy

IV TUK

Repetytorium poziom podstawowy
i rozszerzony

Marta Rosińska

Lynda Edwards

Macmillan

3.

Język niemiecki

IV TUK

Welttour Deutsch 3

S. Mróz-Dwornikowska

Nowa Era

4.

Historia

IV TUK

Historia. Podręcznik. Klasa 4. Zakres podstawowy. Reforma 2019

P. Szlanta

A. Zawistowski

WSiP

5.

Wiedza o społeczeństwie

IV TUK

Wiedza o społeczeństwie

Zakres podstawowy

Beata Surmacz                   Jan Maleska                     Zbigniew Smutek

Operon

6.

Biologia
poziom podstawowy

IV TUK

„Biologia na czasie 2”

Zakres podstawowy

  1. Helmin, J. Holeczek

Nowa Era

7.

Chemia

IV TUK

Chemia II
program podstawowy

R. Hassa

A. Mrzigod

Nowa Era

8.

Matematyka

IV TUK

Matematyka z plusem 4

M. Dobrowolska
M. Karpiński

J. Lech

GWO

9.

Geografia rozszerzona

IV TUK

Oblicza geografii 4

M. Więckowski

R. Malarz

Nowa Era

10.

Usługi kelnerskie

IV TUK

Usługi kelnerskie

R. Szajna

WSiP

11.

Język angielski zawodowy

IV TUK

Career paths : Food service industry

Virginia EvansJenny DooleyRyan Hayley

Express Publishing

12.

Pracownia usług kelnerskich

IV TUK

Organizacja usług kelnerskich. Zeszyt ćwiczeń

R. Szajna

WSiP

13.

Pracownia rozliczania usług kelnerskich

IV TUK

Organizacja usług kelnerskich. Zeszyt ćwiczeń

R. Szajna

WSiP

14.

Pracownia miksologii

IV TUK

Podręcznik będzie  podany we wrześniu

15.

Pracownia baristyki

IV TUK

Podręcznik będzie podany we wrześniu