W dniach 27 i 29 maja 2024 r. odbył się w naszej szkole coroczny Konkurs „Mistrz w zawodzie”, składający się z dwóch etapów: części teoretycznej i praktycznej. W zmaganiach konkursowych wzięli udział uczniowie klasy II, III i IV technikum żywienia i usług gastronomicznych. Pierwszy etap składał się z pytań, obejmujących zakres tematyczny zawarty w podstawie programowej technikum. Uczniowie z najwyższą liczbą punktów zakwalifikowali się do II etapu konkursu – części praktycznej. Etap praktyczny składał się z dwóch części, za który uczeń mógł zdobyć max 20 pkt. Dodatkowe punkty mogli uczniowie uzyskać za udział w olimpiadach i konkursach o tematyce zawodowej oraz średnią ocen z wybranych przedmiotów zawodowych. Do drugiego etapu zakwalifikowali się: Daniel Balawejder oraz Karolina Niegowska z klasy IV TŻiUG a także Monika Jakielaszek z klasy III TŻiUG. Jak im poszło ? I Kto zostanie Mistrzem w Zawodzie ? Wyniki poznacie wkrótce