W dniu 28.10.21 r. nasza młodzież wraz z nauczycielami zawodu, uczestniczyła w warsztatach „Pizza i czekolada” w Szkole Artystycznej pana Wiesława Kuci w Lublinie. Pani Anna Kucia – prowadząca szkolenie, nauczyła nas jak prawidłowo przygotować ciasto na pizzę oraz poznaliśmy sekrety pralin i czekolady. Dowiedzieliśmy się jak prawidłowo temperować czekoladę i jaki skład ma prawdziwa czekolada. Było naprawdę słodko. Dziękujemy pani Aniu 🙂
Kolejnego dnia nasi uczniowie kierunku – technik żywienia i usług gastronomicznych, mieli okazję wziąć udział w zajęciach zorganizowanych przez Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie. Tematyka warsztatów obejmowała wykonanie i zaplatanie chałki drożdżowej metodą jednofazową oraz profesjonalne wykonywanie makaronów. Dziękujemy panu prof. dr hab. Waldemarowi Gustaw – Dziekanowi Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii oraz Pani mgr inż. Dorocie Teterycz za przygotowanie warsztatów.
Dwa dni upłynęły nam bardzo intensywnie. Było przyjemnie i pożytecznie. Zobaczcie naszą relację fotograficzną i filmową na Tik Tok – u szkolnym 🙂