REGULAMIN KONKURSU SZKOLNEGO
„Mój ciekawy i zdrowy – BOX ŚNIADANIOWY”
§ 1
Cele Konkursu
Celem konkursu jest:
a. Podnoszenie świadomości dotyczącej zasad zdrowego odżywiania wśród młodzieży.
b. Promowanie zdrowego odżywiania, a przede wszystkim spożywania drugiego śniadania w szkole .
c. Kształtowanie postaw sprzyjających wzmacnianiu zdrowia własnego i innych ludzi.
§ 2
Organizator Konkursu
-
Zespół Szkoły Promującej Zdrowie działający w Zespole Szkół im. Tadeusza Kościuszki
§ 3
Założenia organizacyjne
-
BOX śniadaniowy powinien zawierać:
- Napój
- Kanapkę z dodatkiem białkowym
- Owoce i warzywa
-
Format prac jest dowolny – każdy uczestnik sam ustala sposób pakowania zestawy śniadaniowego
-
Praca konkursowe muszą być opisana wg powyższego wzoru:
Imię, nazwisko
Klasa
Nazwa zestawu śniadaniowego
-
Zgłoszenie prac jest równoznaczne z przekazaniem praw autorskich.
-
Osoby biorące udział w konkursie wyrażają zgodę na przetwarzanie przez Organizatora Konkursu swoich danych osobowych (Ustawa o ochronie danych Osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku, Dz. U. Nr 133, poz. 833, z późn. zm).
§ 4
Ocena prac konkursowych
-
-
Box śniadaniowy należy dostarczyć do szkoły w dniu 1 marca 2024 r.:
-
i przekazać do klasopracowni nr 8
-
O wyłonieniu laureatów Konkursu decyduje jury powołane przez organizatora w składzie:
Przewodnicząca: Joanna Kunysz
Członkowie: Lidia Sękowska, Joanna Kielar
Przedstawiciel uczniów z Zespołu Szkoły Promującej Zdrowie
- Jury pod uwagę weźmie:
- dobór produktów i wartość odżywczą śniadania ,
- jakość wykonania i sposób prezentacji zestawu śniadaniowego ,
- łatwość przygotowania śniadania .
- Decyzje Komisji Konkursowej są ostateczne.
- Prace konkursowe zostaną zwrócone uczestnikom po dokonaniu oceny i wręczeniu nagród.
§ 5
Ogłoszenie wyników Konkursu
1. Wyniki konkursu zostaną ogłoszone na Szkolnym Dniu Promocji Zdrowia.
- Prace laureatów będą prezentowane na wystawie pokonkursowej w trakcie XIII Szkolnego Dnia Promocji Zdrowia.
§ 6
Nagrody
-
Organizator przyzna trzy nagrody główne.
-
Jury ma prawo do wytypowania dodatkowych nagród oraz wyróżnień.
Opracowała: Joanna Kunysz